ΑρχικήHow ToΕλέγξτε την ταχύτητα του VPN σας και βελτιώστε την

Ελέγξτε την ταχύτητα του VPN σας και βελτιώστε την

Για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του VPN σας, θα πρέπει να έχετε μια βασική ιδέα σχετικά με την ταχύτητα της σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο VPN, αποσυνδεθείτε και εκτελέστε ένα speed test.

Δείτε επίσης: Κινέζοι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν Pulse Secure VPN zero-day για να παραβιάσουν εργολάβους άμυνας των ΗΠΑ

VPN ταχύτητα

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας είναι να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο όπως το SpeedTest.net της εταιρείας Ookla. Υπάρχουν εναλλακτικοί ιστότοποι, όπως το Fast.com, αλλά το SpeedTest θεωρείται γενικά το καλύτερο.

Στον ιστότοπο, θα δείτε ένα μεγάλο στρογγυλό κουμπί με την ένδειξη “Go“. Κάτω από αυτό, θα δείτε τη διεύθυνση IP σας στα αριστερά και τον διακομιστή που χρησιμοποιείτε στα δεξιά.

Πατήστε το μεγάλο κουμπί και περιμένετε περίπου 30 με 60 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστούν οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης. Μόλις ολοκληρωθούν οι μετρήσεις, θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα του τεστ. Αυτά περιγράφουν το ping ή αλλιώς τον λανθάνοντα χρόνο της σύνδεσής σας, καθώς και τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης.

Το ping είναι ζωτικής σημασίας για άτομα που θέλουν να παίξουν διαδικτυακά ενώ χρησιμοποιούν ένα VPN, καθώς επηρεάζει το πόσο γρήγορα μεταδίδονται οι αλλαγές μέσω της σύνδεσής τους, μια μέτρηση που ονομάζεται latency. Η ταχύτητα λήψης είναι ίσως η πιο σημαντική για όλους τους άλλους, καθώς καθορίζει πόσο γρήγορα μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό. Η ταχύτητα μεταφόρτωσης ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί κυρίως τους επαγγελματίες που επιθυμούν να εργαστούν με τη χρήση ενός VPN, καθώς επηρεάζει την κοινή χρήση αρχείων και άλλα παρόμοια.

Δείτε ακόμα: Capcom – ransomware επίθεση: Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυό της μέσω παλιού VPN

VPN ταχύτητα

Για να δείτε την ταχύτητα όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε σε ένα.

Θα δείτε αμέσως ότι ο λανθάνων χρόνος αυξάνεται, ενώ οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης μειώνονται.

Τα VPN επηρεάζονται πάντα αρνητικά τόσο στην ταχύτητα όσο και στον λανθάνοντα χρόνο. Σύμφωνα με τον Dimitar Dobrev, ιδρυτή του VPNArea, υπάρχουν τρεις λόγοι γι’ αυτό: πόσο μακριά βρίσκεται ο διακομιστής από την τοποθεσία σας, το φορτίο σε αυτόν τον διακομιστή και το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται στη σύνδεση.

Αυτό σημαίνει ότι ένας διακομιστής που είναι πιο κοντά, είναι πάντα πιο γρήγορος από αυτόν που βρίσκεται πιο μακριά. Για παράδειγμα εάν συνδέεστε σε έναν διακομιστή στο Άμστερνταμ και έναν άλλο στη Νέα Υόρκη από την Κύπρο, ο διακομιστής της Νέας Υόρκης θα είναι αισθητά πιο αργός.

Δείτε επίσης: Φορητό VPN προστατεύει τα διαδικτυακά σας δεδομένα

Μια υπηρεσία VPN που θέλει να είναι γρήγορη πρέπει να χρησιμοποιεί διακομιστές υψηλής χωρητικότητας που μπορούν να χειριστούν πολλά άτομα ταυτόχρονα. Ακόμη και τότε ωστόσο, σε ώρες αιχμής ή σε δημοφιλείς διακομιστές, η ταχύτητα πέφτει. Πολλοί πάροχοι VPN δίνουν μια ένδειξη για τη φόρτωση του διακομιστή. Μείνετε μακριά από αυτούς με τα μεγαλύτερα φορτία για να αυξήσετε την ταχύτητα.

Τέλος, η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μια πιο ασφαλής κρυπτογράφηση, όπως το AES-256 για παράδειγμα, θα διαρκέσει περισσότερο από το ίδιο στα 128 bit. Γενικά όπως εξηγεί ο κ. Dobrev, οι περισσότερες υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούν ένα πρότυπο κρυπτογράφησης που δεν επηρεάζει πάρα πολύ τους χρήστες. Ως εκ τούτου, η κρυπτογράφηση είναι ο λιγότερο πιθανός παράγοντας που επηρεάζει την ταχύτητα του VPN σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS