ΑρχικήyoutubeAirTags review: Πέρασαν όλα τα τεστ ανίχνευσης με επιτυχία

AirTags review: Πέρασαν όλα τα τεστ ανίχνευσης με επιτυχία

Ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα της Apple έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μία χαριτωμένη συσκευή παρακολούθησης, που λειτουργεί με αξιοσημείωτο τρόπο. Ο λόγος για τα AirTags, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους χρήστες να μην χάνουν τα κλειδιά, τα γυαλιά, τις αποσκευές και βασικά οτιδήποτε στο οποίο τα συνδέουν.

Δείτε επίσης: AirTag hacked: Ερευνητής ασφαλείας χάκαρε το AirTag της Apple

AirTags Apple

Ο σχεδιασμός τους είναι σίγουρα εντυπωσιακός: είναι κυκλικά, με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από μια ίντσα και είναι γυαλιστερά και λευκά, ενώ ζυγίζουν μόλις 11 γραμμάρια.

Η κάτω πλευρά είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με το λογότυπο της Apple στο κέντρο. Είναι εντελώς σφραγισμένα, κάτι που βοηθά να αντέχουν στο νερό. Υπάρχει ένα ηχείο στο εσωτερικό τους, αλλά δεν υπάρχει τρύπα ηχείου, καθώς η Apple χρησιμοποιεί αυτό που ονομάζει καινοτόμο σχεδιασμό επιφανειακής ενεργοποίησης.

Το ηχείο χρησιμοποιείται έτσι ώστε το AirTag να μπορεί να κάνει ένα ηχητικό σήμα για να σας βοηθήσει να το βρείτε.

Χρησιμοποιεί αρκετές τεχνολογίες: Bluetooth, NFC και UWB (Ultra-Wideband), χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο τσιπ U1 της Apple, που βρίσκεται επίσης σε ορισμένα iPhone.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Εάν έχετε τοποθετήσει το AirTag στο μπρελόκ σας για παράδειγμα και απλώς δεν μπορείτε να βρείτε πού είναι, μεταβείτε στην εφαρμογή Find My μέσω iPhone ή iPad. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο λογισμικό, iOS 14.5 ή iPadOS 14.5 αντίστοιχα.

Εκκινήστε το Find My και επιλέξτε την καρτέλα Items, η οποία υπάρχει στις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού. Επιλέξτε τα κλειδιά σας από τη λίστα και θα εμφανιστούν σε ένα χάρτη. Πατήστε ένα κουμπί για να κάνετε το AirTag να κάνει έναν ήχο, ο οποίος μοιάζει με το τιτίβισμα ενός πουλιού.

Πατήστε το κουμπί Find και η οθόνη θα δείξει πόσο μακριά είναι το AirTag. Αν χρησιμοποιείτε iPhone με U1 chip, δηλαδή iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max ή iPhone 12, 12 mini, 12 Pro ή 12 Pro Max, στην οθόνη θα εμφανίζονται βέλη και λέξεις όπως «5 μέτρα στα δεξιά σου».

Δείτε ακόμα: AirTags: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα νέα trackers της Apple;

Τι γίνεται όμως αν έχετε αφήσει το αντικείμενο που ψάχνετε κάπου πιο μακριά από το σαλόνι σας;

AirTags Apple

Η απάντηση είναι το έξυπνο bit με το οποίο λειτουργεί το Find My network. Στηρίζεται στο δίκτυο iPhone, iPad και άλλων συσκευών Apple που υπάρχουν στον κόσμο.

Όταν τοποθετείτε το AirTag σε Lost Mode, στέλνεται σιωπηλά σήμα σε κάθε iPhone, iPad και ούτω καθεξής. Όταν η πιο κοντινή συσκευή λαμβάνει το σήμα, μεταβιβάζει τις λεπτομέρειες σε εσάς μέσω του iCloud. Έτσι, εφόσον υπάρχει μια συσκευή Apple κοντά, θα μπορείτε να βρείτε το χαμένο αντικείμενό σας στην εφαρμογή Find My.

Ωστόσο και κάποιος με συσκευή Android μπορεί να το εντοπίσει και να επικοινωνήσει με τον κάτοχό του. Ωστόσο η συσκευή πρέπει να έχει δυνατότητα NFC.

Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος που θέλει να σας παρακολουθήσει να ρίξει κρυφά ένα AirTag στην τσάντα σας. Αν συμβεί αυτό, το iPhone σας θα σας ενημερώσει ότι ένα AirTag που δεν είναι δικό σας βρίσκεται πάνω σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν που το τοποθέτησε στην τσάντα σας. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε iPhone το AirTag και πάλι θα αρχίσει να κάνει ήχους μετά από λίγες μέρες.

Η ρύθμιση είναι επίσης απλή. Όταν ενεργοποιήσετε την μπαταρία για πρώτη φορά, θα εμφανιστεί στην οθόνη του iPhone σας και μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό. Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε μία από τις πολλές τυπικές ετικέτες (Κλειδιά, Μπουφάν, Ακουστικά, Πορτοφόλι, Ομπρέλα και άλλα) ή να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη ετικέτα.

Δείτε επίσης: Η Apple επενδύει 430 δις $ στις ΗΠΑ – 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Ωστόσο, η Apple δεν συνιστά το AirTag να χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς εάν το σκάσει σε ένα ερημικό μέρος για παράδειγμα, είναι δύσκολο να υπάρχει κοντά κάποια συσκευή Apple για να το εντοπίσει.

Το AirTag αποτελεί ένα υπέροχο μικρό gadget, που προσθέτει σημαντική άνεση με πολύ έξυπνο τρόπο, αξιοποιώντας τον τεράστιο αριθμό συσκευών Apple που υπάρχουν. Είναι επίσης πολύ προσιτό: 34 ευρώ το ένα ή 114 ευρώ για ένα πακέτο τεσσάρων συσκευών. Έρχονται μόνο σε λευκό χρώμα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να το χαράξετε με γράμματα, emoji ή και τα δύο, χωρίς επιπλέον κόστος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS