ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA επιπλήττει την Κίνα μετά την πτώση του πυραύλου στον Ινδικό

Η NASA επιπλήττει την Κίνα μετά την πτώση του πυραύλου στον Ινδικό

Τις τελευταίες μέρες, υπήρξε παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την πτώση ενός πυραύλου της Κίνας, ο οποίος βγήκε εκτός ελέγχου και κανείς δεν γνώριζε πότε και που θα προσγειωθεί. Ωστόσο την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ο πύραυλος έπεσε τελικά στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις Μαλδίβες. Παρόλο που δεν ήταν σαφές εάν τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές, η NASA επέπληξε έντονα την Κίνα, καθώς όπως δήλωσε πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη με τα διαστημικά της προγράμματα.

NASA Κίνα

Δείτε επίσης: NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή μετά την πτώση των συντριμμιών, ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson είπε ότι τα έθνη που ταξιδεύουν στο διάστημα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για τους ανθρώπους και την περιουσία τους στη Γη, όταν πρόκειται για επανεισόδους διαστημικών αντικειμένων. Ο Nelson υποστήριξε επίσης ότι ήταν σημαντικό να μεγιστοποιηθεί η διαφάνεια σχετικά με αυτές τις επανεισόδους. Σε αυτήν την περίπτωση, τα διαστημικά συντρίμμια αποτελούνταν από τη βασική άτρακτο ενός πυραύλου Long March 5B, με μήκος 98 πόδια (30 μέτρα) και πλάτος 16 πόδια (5 μέτρα).

Με βάρος 23 τόνων, η βασική άτρακτος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αντικείμενα που έχουν πραγματοποιήσει μια ανεξέλεγκτη επανείσοδο στη Γη.

Δείτε ακόμα: Η NASA εκπλήσσει και πάλι με τη δημιουργία οξυγόνου στον Άρη

«Είναι σαφές ότι η Κίνα δεν πληροί τα υπεύθυνα πρότυπα σχετικά με τα διαστημικά συντρίμμια της», δήλωσε ο Nelson. «Είναι ζωτικής σημασίας η Κίνα και όλα τα έθνη και οι εμπορικές οντότητες που δραστηριοποιούνται στο διάστημα, να ενεργούν με υπευθυνότητα και διαφάνεια για να διασφαλίσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων του διαστήματος.»

NASA Κίνα

Οι ειδικοί παρακολουθούσαν τον πύραυλο τις τελευταίες ημέρες, ανησυχώντας για την πιθανότητα πολύ μικρά κομμάτια των συντριμμιών να πέσουν πάνω σε κατοικημένες περιοχές. Παρ ‘όλα αυτά, οι πιθανότητες ήταν πάντα μεγαλύτερες να πέσουν στον ωκεανό που καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος της Γης ή σε ακατοίκητες περιοχές.

Δείτε επίσης: Κρασί που πήγε στο διάστημα πωλείται στην τιμή των 1 εκατ. $

Το διαστημικό πρακτορείο της Κίνας δήλωσε την Κυριακή, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Long March 5B κάηκε κατά τη διάρκεια της επανεισόδου του στη Γη.

Η Κίνα ξεκίνησε το Long March 5B στα τέλη Απριλίου ως μέρος του φιλόδοξου έργου της να δημιουργήσει τον δικό της διαστημικό σταθμό, ο οποίος θα ονομάζεται Tiangong. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κινεζικός Long March 5B έκανε μια ανεξέλεγκτη επανείσοδο στη Γη. Πέρυσι, ένας Long March 5B που έφερε ένα πρωτότυπο κάψουλας επόμενης γενιάς της Κίνας, είχε την ίδια τύχη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS