ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚρασί που πήγε στο διάστημα πωλείται στην τιμή των 1 εκατ. $

Κρασί που πήγε στο διάστημα πωλείται στην τιμή των 1 εκατ. $

Το Christie’s είπε την Τρίτη ότι πουλάει ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί που πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο σε τροχιά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο οίκος δημοπρασιών πιστεύει ότι ένας wine connoisseur μπορεί να πληρώσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για να το αποκτήσει.

κρασί διάστημα

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πραγματοποιεί τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις στο διάστημα!

Το Pétrus 2000 είναι ένα από τα 12 μπουκάλια που στάλθηκαν στο διάστημα το Νοέμβριο του 2019 από ερευνητές που διερευνούν τις δυνατότητες για εξωγήινη γεωργία. Επέστρεψε 14 μήνες αργότερα αλλοιωμένο, αναφέρουν οι ειδικοί – το δείγμα στάλθηκε στην Γαλλία για γευστική δοκιμή.

Ο Tim Tiptree, διευθυντής του τμήματος κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών του Christie’s, είπε ότι το διαστημικό κρασί «ωρίμασε σε ένα μοναδικό περιβάλλον» σχεδόν μηδενικής βαρύτητας στο διαστημικό σταθμό.

Δείτε επίσης: Διάστημα: Σωματίδιο-φάντασμα στη Γη και σύννεφο στον Άρη

Το ταξίδι μετέτρεψε ένα μπουκάλι κρασί των 10.000 $ γνωστό για την πολυπλοκότητά του, τις μεταξένιες, ώριμες τανίνες και τις γεύσεις του μαύρου κερασιού σε μια επιστημονική καινοτομία – και εξακολουθεί να είναι ένα καλό μπουκάλι κρασί, είπε ο Tiptree.

«Είναι απλώς ένα πολύ αρμονικό κρασί που έχει την ικανότητα να ωριμάζει υπέροχα, γι ‘αυτό επιλέχθηκε για αυτό το πείραμα», είπε. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό που ήταν υπέροχο κατά την επιστροφή του στη Γη.»

Η startup Space Cargo Unlimited έστειλε το κρασί σε τροχιά τον Νοέμβριο του 2019 ως μέρος μιας προσπάθειας να καταστούν τα φυτά στη Γη πιο ανθεκτικά στην αλλαγή του κλίματος και στις ασθένειες εκθέτοντάς τα σε νέες συνθήκες. Οι ερευνητές θέλουν επίσης να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της ζύμωσης στο κρασί.

Σε μια γευστική δοκιμή που έγινε τον Μάρτιο στο Ινστιτούτο Έρευνας Κρασιού και Αμπέλου στο Μπορντό της Γαλλίας, δώδεκα γνώστες κρασιού συνέκριναν ένα από τα κρασιά που ταξιδεύουν στο διάστημα με ένα ίδιο μπουκάλι που είχε μείνει σε ένα κελάρι. Σημείωσαν μια διαφορά που ήταν δύσκολο να περιγραφεί.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ανοίξει το 2027 – θα φιλοξενεί 400 άτομα

Ο Tiptree λέει ότι το κρασί απευθύνεται σε πλούσιους ανθρώπους που συλλέγουν “μοναδικές εμπειρίες”.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και το μπουκάλι Pétrus 2000 που παρέμεινε στη Γη, ώστε ο αγοραστής να μπορεί να κάνει την σύγκριση – εάν αποφασίσει να ανοίξει αυτό που πήγε στο διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: theepochtimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS