ΑρχικήReviewsΤο Spotify λάνσαρε την συνδρομητική υπηρεσία podcast

Το Spotify λάνσαρε την συνδρομητική υπηρεσία podcast

Το Spotify την Τρίτη λάνσαρε την συνδρομητική υπηρεσία podcast στις ΗΠΑ, δίνοντας στους δημιουργούς μεγαλύτερη εμβέλεια στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να κερδίσουν χρήματα. Η κίνηση έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφού ο μεγάλος αντίπαλος της η Apple, ανακοίνωσε τη δική της συνδρομητική υπηρεσία podcast.

Spotify

Δείτε επίσης: Spotify: Οι περιορισμοί του App Store είναι μια “καταχρηστική αρπαγή της εξουσίας”

Η δημιουργία εσόδων από podcast ήταν δύσκολη για τις εταιρείες streaming, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να μετρηθεί η απόδοση μιας επένδυσης σις διαφημίσεις podcast. Το Spotify, για παράδειγμα, έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία του με το εργαλείο “Streaming Ad Insertion” και την απόκτηση 235 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία διαφημίσεων Megaphone.

Η νέα συνδρομητική δυνατότητα του Spotify υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Anchor. Αυτό θα επιτρέψει στους podcasters να επισημάνουν τα επεισόδια ως μόνο για συνδρομητές και να τα τοποθετήσουν στο Spotify και σε άλλες πλατφόρμες, δήλωσε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Fake Microsoft Store και Spotify sites διανέμουν info-stealing malware!

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς στην πλατφόρμα, το Spotify δεν θα παίρνει μερίδιο από τα έσοδα από τις συνδρομές για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα λάβουν το 100% των εσόδων των συνδρομητών τους, εξαιρουμένων των εξόδων payment transaction. Από το 2023, η εταιρεία θα εισάγει μια χρέωση 5% για το εργαλείο. Η Apple, από την άλλη πλευρά, παίρνει μερίδιο 30% τον πρώτο χρόνο και στο δεύτερο έτος θα μειώσει το τέλος στο 15%.

Δείτε επίσης: Το Facebook σε συνεργασία με το Spotify φέρνει τα podcasts στο app του

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας με λίγα podcasts και στην συνέχεια θα εμπλουτιστεί.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS