ΑρχικήinetApple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και «εγγυήσεις»!

Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και «εγγυήσεις»!

Αγωγή κατά της Apple κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη, κατηγορώντας την εταιρεία για τους ισχυρισμούς της σχετικά με την αντοχή των iPhone της στο νερό. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να «παρερμήνευσε» το πόσο ανθεκτικά είναι τα iPhone στο νερό, στα πλαίσια του μάρκετινγκ του. Όπως πολλοί κατασκευαστές smartphone, η Apple περιλαμβάνει ένα επίπεδο αντοχής στο νερό, στο iPhone lineup της, με το φερόμενο επίπεδο ανθεκτικότητας να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι τα iPhone που πέφτουν σε λίμνες, ανακτώνται μήνες αργότερα σε κατάσταση λειτουργίας, ακόμη και χωρίς πρόσθετη προστασία από νερό. Ωστόσο, η αγωγή που κατατέθηκε στις 24 Απριλίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ισχυρίζεται ότι η Apple υπερεκτιμά τις δυνατότητες ανθεκτικότητας στο νερό του hardware της.

Διαβάστε επίσης: Γερουσία των ΗΠΑ: Εταιρείες κατηγορούν Apple/Google για τις πολιτικές στα stores τους

Apple: Αγωγή για iPhone και εγγυήσεις
Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και εγγυήσεις!

Για παράδειγμα, η εταιρεία ανέφερε ότι το iPhone 7 διαθέτει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης “IP67” και εγγυάται προστασία στο νερό, σε βάθος 1 μέτρου για έως και 30 λεπτά. Επιπλέον, για τα iPhone 11 Pro και Pro Max, η Apple ανέφερε ότι διαθέτουν πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης “IP68”, προσφέροντας προστασία στο νερό, σε βάθος έως 4 μέτρα για έως και 30 λεπτά. Αντίστοιχα, το iPhone 12 προσφέρει – σύμφωνα με την εταιρεία – προστασία στο νερό, σε βάθος 6 μέτρων για 30 λεπτά.

Ωστόσο, η αγωγή επισημαίνει ότι δεν πληρούνται στην πραγματικότητα αυτές οι προϋποθέσεις, καθώς τα επίπεδα πιστοποίησης αδιαβροχοποίησης βασίζονται σε εργαστηριακές δοκιμές σε στατικό και καθαρό νερό και όχι σε πισίνα ή θαλασσινό νερό. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που στέκονται στην άκρη μιας πισίνας ή μιας θάλασσας και οι συσκευές τους είτε βρέχονται ελαφρώς είτε πέφτουν στο νερό, δεν θα καλύπτονται από την εγγύηση που παρέχει η εταιρεία, επειδή το νερό περιέχει χλώριο ή αλάτι, αναφέρει η αγωγή.

Επιπλέον, η αγωγή σημειώνει ότι η εγγύηση που προσφέρει η Apple, δεν καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από υγρά. Η μήνυση επισημαίνει ακόμη ότι η πρόταση της Apple να ξεπλένονται περιοχές ενός iPhone που έχουν έρθει σε επαφή με υγρά – όπως χυμοί ή καφέδες – θα μπορούσε να εισαγάγει υγρό με τρόπους που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τον δείκτη σε κόκκινο. Υποστηρίζεται ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άρνηση κάλυψης της εγγύησης.

Δείτε ακόμη: Η συμμορία του REvil ζητά από την Apple λύτρα για να μη διαρρεύσει σχέδια προϊόντων της

Apple: Αγωγή iPhone και εγγυήσεις
Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και εγγυήσεις!

Όσον αφορά την περίπτωση της ενάγουσας Antoinette Smith – που περιγράφεται ως πολίτης της κομητείας Bronx – αυτή λέγεται ότι αγόρασε το iPhone 8 που ήρθε σε επαφή με νερό στο οποίο υποτίθεται – σύμφωνα με την βαθμολογία IP – ότι ήταν ανθεκτική η συσκευής της, αλλά υπέστη ζημιά.

Όταν η Smith ζήτησε από την Apple να επιδιορθώσει το iPhone της, η εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει την εγγύηση, επειδή η συσκευή υπέστη ζημιά από κάποιο υγρό. Αυτό ανάγκασε τη Smith να «υποστεί οικονομική απώλεια λόγω του κόστους επισκευής, μειωμένη λειτουργικότητα και να αγοράσει νέα συσκευή», υπογραμμίζει η αγωγή.

Παρόλα αυτά, η Smith εξακολουθεί να σχεδιάζει να αγοράσει ένα άλλο iPhone, εάν έχει τη διαβεβαίωση ότι οι ισχυρισμοί περί ανθεκτικότητας στο νερό συνάδουν με την «τυπική καθημερινή χρήση smartphone, αντί να βασίζονται σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες».

Πρόταση: “Spring loaded” event: Δείτε όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Apple

Αγωγή
Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και εγγυήσεις!

Η αγωγή περιέχει κατηγορίες που έχουν υποβληθεί από όλους τους αγοραστές iPhone που ζουν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας την Apple ότι παραβιάζει το Καταστατικό Προστασίας των Καταναλωτών της Γενικής Επιχειρηματικής Νομοθεσίας της Νέας Υόρκης.

Η απαίτηση των αγοραστών να γίνει δίκη ενόρκων, ίσως αναγκάσει την Apple να διορθώσει το μάρκετινγκ, καθώς και το ζήτημα της ασφαλιστικής αποκατάστασης και των χρηματικών ζημιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισχυρισμοί της Apple περί ανθεκτικότητας των συσκευών της στο νερό δέχονται «πυρά».

Τον Νοέμβριο του 2020, η Ιταλική Αντιμονοπωλιακή Αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους καταναλωτές, παρέχοντας εγγύηση για ζημιές που θα υφίσταντο οι συσκευές τους από υγρά, αλλά αρνήθηκε να καλύψει την εγγύηση. Το πρόστιμο αναφέρεται στην αγωγή ως απόδειξη ότι η Apple έλαβε καταγγελίες «από ρυθμιστικές αρχές, ανταγωνιστές και καταναλωτές, στα κύρια γραφεία της τα τελευταία χρόνια» για το ζήτημα, επομένως γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα προς επίλυση.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS