ΑρχικήHow ToAirTags: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα νέα trackers της Apple;

AirTags: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα νέα trackers της Apple;

Οι νέες συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού αντικειμένων της Apple, AirTags, παρουσιάστηκαν επίσημα από την εταιρεία στο “Spring Loaded event“, που έλαβε χώρα την Τρίτη.

Δείτε επίσης: “Spring loaded” event: Δείτε όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Apple

Η beacon-style συσκευή λειτουργεί παρόμοια με τα Bluetooth trackers των Tile και Samsung και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε χαμένα αντικείμενα όπως κλειδιά, σακίδιο και άλλα, μέσω του Find My app. Η συσκευή θα λειτουργεί με το επερχόμενο iOS 14.5.

Δείτε επίσης: Samsung: Software update μετατρέπει παλιά Galaxy smartphones σε IoT συσκευές

Apple AirTags

Το Apple AirTags κοστίζει 29 $ το ένα ή 99 $ το πακέτο των τεσσάρων και θα είναι στα καταστήματα προς πώληση από τις 30 Απριλίου.

Ας δούμε, όμως, πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται τα ΑirTags:

Η Apple λέει ότι το setup των AirTags είναι παρόμοιο με τον τρόπο ενεργοποίησης των AirPods.

1. Βρείτε το Find My app στο iPhone ή σε συμβατή συσκευή Apple. Η εφαρμογή πρέπει να είναι προεγκατεστημένη, αλλά θα πρέπει κάνετε ρυθμίσεις.

2. Συνδέστε το AirTag με το iPhone σας. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φέρετε το AirTag κοντά στο iPhone σας για να γίνει η σύνδεση μέσω Bluetooth.

3. Ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη για να ονομάσετε το νέο σας αντικείμενο (π.χ. “Τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου” εάν έχετε τοποθετήσει το AirTag στα κλειδιά σας) και καταχωρίστε το στο Apple ID σας.

4. Μόλις γίνει σύζευξη με το AirTag, θα πρέπει να μπορείτε να το δείτε στην εφαρμογή στο tab “Items”, κι έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε την τρέχουσα τοποθεσία των κλειδιών.

Μπορείτε να συνδέσετε το AirTag σε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλετε να παρακολουθείτε (κλειδιά, τηλέφωνο, λάπτοπ ή οτιδήποτε άλλο).

Εύρεση κοντινών αντικειμένων με AirTags ή ενεργοποίηση του Lost Mode

Εάν το αντικείμενο που θέλετε να εντοπίσετε βρίσκεται εντός της εμβέλειας Bluetooth, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My app για αναπαραγωγή ενός ήχου από το AirTag, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε το αντικείμενο πιο εύκολα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το Siri να βρει το αντικείμενο και το AirTag θα κάνει έναν ήχο εάν βρίσκεται κοντά. Εάν διαθέτετε iPhone 11 ή iPhone 12, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε το Precision Finding feature, το οποίο θα σας οδηγήσει στο AirTag.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφορεί updates για την iOS 14.5 beta έκδοση για προγραμματιστές

Εάν πάλι έχετε χάσει το αντικείμενό σας σε δημόσιο χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε το AirTag σε Lost Mode για να λάβετε ειδοποίηση όταν το αντικείμενο θα βρεθεί εντός εμβέλειας ή αν εντοπιστεί από το Find My network. Εάν κάποιος άλλος βρει το αντικείμενο με το AirTag, μπορεί μέσω του iPhone του ή άλλης συσκευής με δυνατότητα NFC να μεταφερθεί σε έναν ιστότοπο που θα εμφανίσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας (δηλαδή τα στοιχεία του κατόχου), εάν έχετε κάνει την απαραίτητη ρύθμιση.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS