ΑρχικήHow ToMac Spotlight Search: Πώς θα εξαιρέσετε φακέλους και αρχεία

Mac Spotlight Search: Πώς θα εξαιρέσετε φακέλους και αρχεία

Το Spotlight είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, που προσφέρει άμεση αναζήτηση σε όλα τα στοιχεία του Mac σας. Ωστόσο, μερικές φορές προτιμάτε ορισμένα αρχεία να παραμένουν ιδιωτικά. Ή ίσως έχετε κουραστεί να βλέπετε αρχεία διαμόρφωσης στα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο να αποκρύψετε έναν φάκελο και τα περιεχόμενά του από την αναζήτηση του Spotlight. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το πετύχετε.

Δείτε επίσης: Πως οι άγνωστοι δεν θα μπορούν να σας στέλνουν αρχεία

Mac Spotlight

Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε το “System Preferences” από το μενού που εμφανίζεται.

Όταν ανοίξει το System Preferences, κάντε κλικ στο “Spotlight“, στο εικονίδιο που μοιάζει με μεγεθυντικό φακό.

Στις προτιμήσεις Spotlight, κάντε κλικ στην καρτέλα “Privacy“. Ακριβώς κάτω από τη λίστα με την ένδειξη “Prevent Spotlight from searching these locations“, κάντε κλικ στο κουμπί “συν” (“+”) για να προσθέσετε έναν φάκελο.

Δείτε ακόμα: Πανεπιστήμιο του Κολοράντο: Χάκερς ζητούν λύτρα για να μη διαρρεύσουν πάνω από 300.000 αρχεία

Όταν εμφανιστεί το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης αρχείων, εντοπίστε το φάκελο που θέλετε να εξαιρέσετε από μελλοντικές αναζητήσεις του Spotlight. Δεν μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία, αλλά μπορείτε αν θέλετε να βάλετε όλα τα αρχεία που θέλετε να αποκρύψετε από την αναζήτηση σε έναν φάκελο και στη συνέχεια να τον επιλέξετε για εξαίρεση.

Mac Spotlight

Επιλέξτε τη θέση του φακέλου και κάντε κλικ στο “Επιλογή“.

Μετά από αυτό, θα δείτε το φάκελο που μόλις προσθέσατε στη λίστα εξαίρεσης του Spotlight.

Δείτε επίσης: Mac: Πώς να κάνετε το Finder να αναζητά πάντα σε έναν τρέχοντα φάκελο

Εάν θέλετε να προσθέσετε κι άλλους φακέλους, απλώς κάντε ξανά κλικ στο κουμπί συν και επαναλάβετε τη διαδικασία. Όταν τελειώσετε, κλείστε το System Preferences. Μετά από αυτή τη διαδικασία το Mac σας δε θα συμπεριλάβει αυτές τις τοποθεσίες φακέλων σε τυχόν μελλοντικές αναζητήσεις Spotlight.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS