Πολλές φορές τυχαίνει οι πελάτες που επισκέπτονται ένα drive thru των McDonald’s με σκοπό να αγοράσουν ένα παγωτό, να λαμβάνουν την απάντηση ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο. Και σύμφωνα με τη Wired, μπορεί να υπάρχει μια συνωμοσία πίσω από την ελαττωματική φύση αυτής της ασταθούς μηχανής, που έχει να κάνει με έναν προμηθευτή εξοπλισμού τροφίμων που ονομάζεται Taylor.
Δείτε επίσης: Παρήγγειλε McDonald ‘s εύκολα από το κινητό σου!
Μία παγωτομηχανή των McDonald’s στοιχίζει περίπου 18.000 $, ενώ χρειάζονται πολλά περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη που αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν με τις παγωτομηχανές. Ακόμα, όλες οι κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος διατηρούνται εμπιστευτικές. Και εδώ έρχεται η συνωμοσία: Τα συμβόλαια συντήρησης δίνουν στην Taylor μέρος των κερδών κάθε φορά που συντηρούνται τα μηχανήματα.
Κρατώντας τα franchisees στο σκοτάδι για το πώς λειτουργεί το εργαλείο και γιατί ακριβώς δυσλειτουργεί, η Taylor συνεχίζει να επωφελείται από τα μηχανήματα παγωτού των McDonald’s για χρόνια. Και ακόμη πιο περίεργο είναι ότι υπάρχει ένας μυστικός κωδικός πρόσβασης που εμφανίζει την κατάσταση του μηχανήματος – από τον όγκο γάλακτος έως τον έλεγχο θερμοκρασίας – αλλά δεν επιτρέπεται στα καταστήματα franchise να τον γνωρίζουν.
Ηλιακή καταιγίδα ίσως επηρεάσει την ανάκαμψη από τον τυφώνα
Αποκαλύφθηκαν τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan
Πώς τα εργαλεία της OpenAI επηρεάζουν τις εκλογές;
Δείτε ακόμα: Élysée Palace hacked: Ο Rootayyıldız χακάρει τη Γαλλική Προεδρία
Ωστόσο, μπορεί τώρα να υπάρχει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα με τις παγωτομηχανές, που θα δώσει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να χακάρουν τα μηχανήματα ώστε να μπορούν να τα επιδιορθώσουν.
Μετά από πολλές βλάβες στα μηχανήματα της Taylor, ο Jeremy O’Sullivan και η συνεργάτης του Melissa Nelson δημιούργησαν το Kytch, μια συσκευή που όταν εγκαθίσταται και συνδέεται σε Wi-Fi, “ουσιαστικά χακάρει την συσκευή εξώθησης γαλακτοκομικών προϊόντων και προσφέρει πρόσβαση στα απαγορευμένα μυστικά της.“
Με άλλα λόγια, το Kytch όχι μόνο παρακολουθεί τη λειτουργικότητα του μηχανήματος, αλλά παρέχει κι ένα σαφές περιβάλλον εργασίας χρήστη με πραγματικές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, όταν το μηχάνημα χαλάει.
Δείτε επίσης: Baby monitors: Ποιες συσκευές δεν χακάρονται εύκολα;
Δυστυχώς, ούτε η Taylor ούτε τα McDonald’s ήταν ικανοποιημένοι με αυτή την καινοτομία. Η Talyor κυκλοφόρησε το δικό της ανταγωνιστικό προϊόν wifi, ενώ τα McDonald’s έφτασαν στο σημείο να στείλουν email στα franchisees τους με μια προειδοποίηση ότι το Kytch παραβιάζει “εμπιστευτικές πληροφορίες” και θα μπορούσε να προκαλέσει “σοβαρούς τραυματισμούς.”
Σε απάντηση, οι δημιουργοί του Kytch δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ασκήσουν αγωγή εναντίον τόσο της Taylor όσο και των McDonald’s, γεγονός που σίγουρα θα φέρει αναταραχές μεταξύ των εταιρειών.