ΑρχικήHow ToΠώς να ενεργοποιήσετε την εγγραφή βίντεο HDR στο iPhone

Πώς να ενεργοποιήσετε την εγγραφή βίντεο HDR στο iPhone

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι καινούριες συσκευές iPhone έχουν την ικανότητα να τραβούν βίντεο HDR. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα βίντεο HDR καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν συμβατές οθόνες ώστε να μπορούν να απολαύσουν την εικόνα που μπορούν να προσφέρουν, η λειτουργία ΗDR είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Εάν ενδιαφέρεστε ωστόσογι’ αυτή την λειτουργία, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

HDR iPhone

Δείτε επίσης: Το TikTok θα προσθέτει αυτόματα υπότιτλους στα βίντεο

Το HDR σημαίνει High Dynamic Range. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό υψηλής τεχνολογίας που επιτρέπει καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων σε οποιαδήποτε δεδομένη σκηνή. Όταν είναι ενεργοποιημένο το HDR, το iPhone σας μπορεί να καταγράψει μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και να εξισορροπήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αντίθεση των πιο σκοτεινών και πιο φωτεινών περιοχών του πλαισίου. Επιπλέον, η δυνατότητα ΗDR του iPhone υποστηρίζει το Dolby Vision, το οποίο βοηθά την οθόνη προορισμού να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα επιπλέον οπτικά δεδομένα.

Δείτε ακόμα: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα βίντεο με UFO

Για να ενεργοποιήσετε το βίντεο HDR στο iPhone σας, ανοίξτε πρώτα την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Κάμερα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εγγραφή βίντεο“.

Τέλος, κάντε εναλλαγή στο “HDR Video (High Efficiency)“.

HDR iPhone

Πριν ενεργοποιήσετε το HDR, λάβετε υπόψη ότι τα βίντεο που θα τραβήξετε θα καταγράφονται στη λειτουργία “Υψηλής απόδοσης”. Αυτό σημαίνει ότι θα αποθηκευτούν στο τηλέφωνό σας σε μορφή HEVC αντί για τον ευρύτερα συμβατό τύπο αρχείου MP4. Ωστόσο, το iPhone σας μπορεί να μετατρέψει αυτόματα βίντεο HEVC σε MP4, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι πρέπει να το κάνετε μόνοι σας προτού μοιραστείτε ένα βίντεο HDR.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεμπλοκάρετε το YouTube ώστε να βλέπετε όλα τα βίντεο;

Όσον αφορά την αναπαραγωγή, τα περισσότερα τηλέφωνα και υπολογιστές τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των iPhone (iPhone X και πάνω) και MacBooks (του 2018 ή μεταγενέστερα), μπορούν να αναπαράγουν βίντεο HDR χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε μη συμβατές οθόνες, το βίντεο ΗDR θα αναπαράγεται με το κανονικό, χαμηλότερης ποιότητας πρότυπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS