ΑρχικήinetΗ Apple βοηθά στην αποκατάσταση των δασών

Η Apple βοηθά στην αποκατάσταση των δασών

Η γιγαντιαία εταιρεία Apple θα ενταχθεί στην Conservation International και θα συνεργαστεί με την Goldman Sachs στην προσπάθεια απομάκρυνσης 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ετησίως.

Apple

Δείτε επίσης: Η Apple λέγεται ότι αναπτύσσει υβριδικές έξυπνες συσκευές για το σπίτι

Η Apple ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Conservation International και την Goldman Sachs για την έναρξη χρηματοδότησης 200 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την αποκατάσταση των δασών και την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Η Αpple προβλέπει ότι θα μπορούν να αφαιρούν 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους CO2 κάθε χρόνο.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ως μέρος του 10ετούς χρονοδιαγράμματος της Apple για να γίνει carbon neutral – αναφέρεται στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το οποίο μπορεί να επιτευχθεί εξισορροπώντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την απομάκρυνσή του ή εξαλείφοντας τις εκπομπές από την κοινωνία – έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook: Η Apple δεν είναι κατά της ψηφιακής διαφήμισης, απλά ενισχύει το απόρρητο των χρηστών

“Η επένδυση στη φύση μπορεί να απομακρύνει τον άνθρακα πολύ πιο αποτελεσματικά – και πολύ νωρίτερα – από οποιαδήποτε άλλη τρέχουσα τεχνολογία”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Conservation International Dr. M. Sanjayan. «Χρειαζόμαστε καινοτόμες νέες προσεγγίσεις που να μπορούν να μειώσουν δραματικά τις εκπομπές».

Δείτε επίσης: Μελέτη της Apple: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον COVID-19;

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS