ΑρχικήinetΤα crypto exchanges στην εποχή της 24ώρης διαπραγμάτευσης μετοχών

Τα crypto exchanges στην εποχή της 24ώρης διαπραγμάτευσης μετοχών

Η Binance τη Δευτέρα άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες που δεν βρίσκονται στις ΗΠΑ την ανταλλαγή μια tokenized έκδοση της μετοχής της Tesla Inc., συμμετέχοντας σε μια αυξανόμενη λίστα από crypto exchanges που μπαίνουν τον κόσμο της παραδοσιακής χρηματοδότησης.

crypto exchanges

Τα κλασματικά μερίδια και τα “after market trading” είναι κοινά χαρακτηριστικά που προσφέρονται από τις χρηματιστηριακές εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά για επενδυτές που εδρεύουν εκτός των ΗΠΑ οι προσφορές παρέχουν άμεση πρόσβαση στο χρηματιστήριο των 47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσουν σε περίεργες ώρες για τις συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Ιταλός άνδρας συνελήφθη αφού πλήρωσε εκτελεστή με cryptocurrency

“Η Binance εξυπηρετεί πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να συμμετάσχουν στην αγορά μετοχών”, δήλωσε σε δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao.

Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στην Binance, ο όγκος για το token της Tesla ήταν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Αυτό είναι μια πτώση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ημερήσιων συναλλαγών ενός έτους της Tesla, ύψους σχεδόν 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αν ήταν cryptocurrency που εντοπίστηκε από το CoinMarketCap.com, θα ήταν ένα από τα 100 πιο ρευστά νομίσματα.

Δείτε επίσης: Signal: Προσθέτει λειτουργία πληρωμής με cryptocurrency

Ο τρόπος λειτουργίας των token ποικίλλει από exchange σε exchange.

Στα Binance και FTX, κάθε token υποστηρίζεται από ένα μερίδιο του υποκείμενου αποθέματος μέσω συνεργασιών με τη γερμανική χρηματοοικονομική εταιρεία CM Equity AG και την Digital Assets AG με έδρα την Ελβετία. Οι κάτοχοι των tokens δικαιούνται ορισμένα, αλλά όχι όλα τα οφέλη από την κατοχή του πραγματικού stock. Τα μερίσματα συγκεντρώνονται στους κατόχους των token τόσο στην Binance όσο και στην FTX, αλλά τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην CM Equity, η οποία σύμφωνα με την FTX μπορεί να επιλέξει να ψηφίσει τις μετοχές «κατά την κρίση της».

Σε άλλα χρηματιστήρια όπως το Mirror Protocol της Terraform Labs, τα tokens είναι συνθετικά stand-in για τις μετοχές. Οι τιμές παρακολουθούνται από ένα λεγόμενο σύστημα oracle που παραπέμπει στην τιμή του token έναντι του πραγματικού ομολόγου του.

Δείτε επίσης: Η αξία των cryptocurrency ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Είτε υποστηρίζονται από πραγματικές μετοχές είτε από την συνθετική έκδοση μιας μετοχής, τα tokens επιδιώκουν να λύσουν τα ίδια βασικά προβλήματα, αναφέρει ο Do Kwon, διευθύνοντας σύμβουλος και συνιδρυτής της Terraform Labs.

“Τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα “tokenized stocks”, βοηθούν τους ανθρώπους σε οικονομικά απαλλαγμένες περιφέρειες ή από πολιτικά αποσχισμένες περιοχές να ενταχθούν στη δημιουργία πλούτου, παρακάμπτοντας τα κανονιστικά εμπόδια”, είπε. “Ένας χρήστης στη Νοτιοανατολική Ασία που δεν μπορεί να κατέχει μετοχές της Apple λόγω των υπερβολικά υψηλών φόρων υπεραξίας σε ξένες μετοχές ή των απαγορευτικών ελέγχων κεφαλαίου μπορεί να αξιοποιήσει τα συνθετικά assets και να κερδίσει.”

Αυτή η ευκολία πρόσβασης έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Η μετάβαση στην παραδοσιακή χρηματοδότηση έρχεται σε μια στιγμή ορόσημο για τα crypto exchanges.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS