ΑρχικήinetΜαθητές έκαναν δημοπρασία μαύρων συμμαθητών τους μέσω snapchat

Μαθητές έκαναν δημοπρασία μαύρων συμμαθητών τους μέσω snapchat

Όπως δείχνει ένα screenshot του Snapchat που έγινε viral στο Twitter, ορισμένοι μαθητές στο Τέξας θέλησαν να διεξάγουν μία δημοπρασία σκλάβων των έγχρωμων συμμαθητών τους.

δημοπρασία snapchat

Λευκοί μαθητές του Aledo ISD, έβαλαν τιμές σε άλλους έγχρωμους μαθητές σε μια ομαδική συνομιλία που ονομάζεται “n ***** auction”. Το περιστατικό υποτίθεται ότι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Fox 4, αλλά το screenshot ήταν μία αφορμή να στραφεί ξανά η προσοχή στο ρατσισμό που υπάρχει στα σχολεία.

Δείτε επίσης: Google σε υπαλλήλους με παράπονα ρατσισμού/σεξισμού: Λάβετε ψυχολογική βοήθεια

Ο δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων S. Lee Merritt δημοσίευσε το screenshot την Τρίτη:

«Λευκοί μαθητές από το @AledoISD φιλοξένησαν μια δημοπρασία σκλάβων στο Snapchat, όπου πούλησαν μαύρους συμμαθητές τους μεταξύ 1 και 100 $. Ο ρατσισμός που απλώνεται στην πολιτική μας, τη δημόσια ασφάλεια, την εθνική μας ασφάλεια, επωάζεται στα σχολεία μας», είπε ο Merritt.

Στη φωτογραφία, ένας μαθητής λέει ότι ένας άλλος μαθητής αξίζει $ 1 γιατί «θα ήταν καλύτερος αν τα μαλλιά του δεν ήταν τόσο άσχημα».

Το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με το περιστατικό, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο περιγράφει ως «cyberbullying», σύμφωνα με το NBC, αγνοώντας αρχικά τις φυλετικές διακρίσεις που έλαβαν χώρα.

Όπως εξήγησε ένας δάσκαλος στο NBC, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αρχική δήλωση του σχολείου, «Μαλακώνει το χτύπημα για όσους μπορεί να αισθάνονται άβολα με τη συζήτηση γύρω από το ρατσισμό».

δημοπρασία snapchat

Δείτε ακόμα: Προπονητής στίβου κατηγορείται για cyberstalking σε βάρος αθλητριών!

Οι χρήστες του Twitter από τη μεριά τους κατακρίνουν το screenshot ως σαφή ένδειξη ρατσισμού.

«Αποβάλετέ τους», είπε ένας από τους χρήστες του Twitter.

«Καταργήστε την απόκρυψη των ονομάτων τους. Αποβάλετε κάθε μαθητή που συμμετέχει. Κανείς δεν νοιάζεται για τους γονείς τους που τους δίδαξαν να είναι αηδιαστικοί ρατσιστές – ο ρατσισμός δεν είναι κληρονομικός. Ή εάν η αποβολή τους θα βλάψει τις προοπτικές τους στη ζωή», είπε κάποιος άλλος.

«Δεν μπορώ καν να το αντιληφθώ», είπε ένας λογαριασμός.

Δείτε επίσης: Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Σύμφωνα με το NBC, ο επιθεωρητής του σχολείου εξέδωσε τελικά μια νέα δήλωση, που καταδικάζει τον ρατσισμό του εν λόγω εγχειρήματος, λέγοντας ότι δεν είχε θέση στη σχολική κοινότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS