ΑρχικήinetGoogle και Sony φέρνουν το 360 Reality Audio στο Android

Google και Sony φέρνουν το 360 Reality Audio στο Android

Η τεχνολογία 360 Reality Audio με βάση τον κωδικοποιητή ήχου MPEG-H 3D, αναπτύσσεται εδώ και αρκετό καιρό από τη Sony. Μέχρι πρότινος η εν λόγω τεχνολογία ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε ορισμένα smartphones της εταιρείας και ήταν σχεδιασμένη για να λειτουργεί μόνο με συμβατές εφαρμογές. Ωστόσο φαίνεται πως τώρα, η Sony σκοπεύει να επεκτείνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας 360 Reality Audiο, ώστε να μπορεί να γίνει διαθέσιμη και στο Android.

360 Reality Audio Android

Δείτε επίσης: Sony: Επεκτείνει το mobile gaming φέρνοντας PlayStation games σε κινητά

Ένας αριθμός από κριτικές σχετικά με κώδικες στο Android Open Source Project, αναφέρουν το 360 Reality Audio, με κώδικα που υποβλήθηκε από προγραμματιστές τόσο από τη Sony όσο και από την Google. Μερικοί από τους κώδικες αφορούν στην υποστήριξη MPEG-H 3D από το στοιχείο συστήματος MPEG4Extractor του Android, ενώ άλλοι κώδικες προορίζονται ειδικά για το 360 Reality Audio της Sony.

Ακόμα, ένα σχόλιο σχετικά με τις κριτικές κώδικα από τον Kei Murayama, μηχανικό λογισμικού της Sony, φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ της Google και της Sony. «Πρόκειται για ένα από τα patch που αναφέρθηκαν στη συνάντηση “Android OS 360RA support” μεταξύ της Google και της Sony», είπε ο μηχανικός.

Δείτε ακόμα: Google: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

360 Reality Audio Android

Το Sony 360 Reality Audio απαιτεί από τον πάροχο μουσικής να το υποστηρίζει ρητά, όπως και τα συμβατά ηχεία και ακουστικά. Ο ιστότοπος της Sony παραθέτει το Amazon Music HD, το Nugs.net και το Tidal ως τις μόνες υπηρεσίες ροής μουσικής που προσφέρουν κομμάτια για το 360 Reality Audio. Ενώ η τεχνολογία λειτουργεί με ακουστικά ή ηχεία, τα 3D εφέ θα είναι πιο αισθητά με ηχεία που έχουν κατασκευαστεί για 360 Reality Audiο, όπως το ηχείο SRS-RA5000 της Sony, το Amazon Echo Studio και το Sennheiser Ambeo Soundbar.

Δείτε επίσης: Google: Το “Heads Up” μας προσέχει αν χρησιμοποιούμε το κινητό όσο περπατάμε

Η συνεργασία Google και Sony, σημαίνει ότι το Android θα αποκτήσει έναν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή για ήχο MPEG-H 3D, οπότε θα είναι ευκολότερο για οποιαδήποτε εφαρμογή να προσθέσει αναπαραγωγή ήχου 3D. Όπως και με τις εφαρμογές που διαθέτουν ήδη 360 Reality Audio, δεν θα χρειαστούν απαραίτητα ειδικά ακουστικά ή ηχεία. Όπως αναφέρει ένα από τα σχόλια, ένας virtualizer «μπορεί να τοποθετήσει μεμονωμένους ήχους σε ένα σφαιρικό πεδίο ήχου από αυτά τα κανάλια σε οποιαδήποτε ακουστικά».

Αν οι αλλαγές οριστικοποιηθούν σύντομα, υπάρχει πιθανότητα η τεχνολογία 360 Reality Audio να περιλαμβάνεται στο Android 12, διαφορετικά το πιθανότερο είναι ότι θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS