ΑρχικήsecurityΜην χρησιμοποιείτε το όνομα του κατοικιδίου σας ως password

Μην χρησιμοποιείτε το όνομα του κατοικιδίου σας ως password

Σύμφωνα με έρευνες, οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο την διαδικτυακή τους ασφάλεια, χρησιμοποιώντας αδύναμα password, όπως για παράδειγμα το όνομα του κατοικιδίου τους.

Δείτε επίσης: Οι κωδικοί πρόσβασης αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης

όνομα κατοικιδίου password

Μια προειδοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC), αποκάλυψε ότι το 15% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το όνομα ενός κατοικιδίου ως μέρος ή ως ολόκληρο κωδικό πρόσβασης, το 14% χρησιμοποιεί το όνομα ενός μέλους της οικογένειάς του και το 13% επιλέγει μια αξιοσημείωτη ημερομηνία.

Το NCSC διαπίστωσε ακόμη ότι το 6% των ατόμων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη «password» ως κωδικό, όπως και το «123456», με τις αγαπημένες αθλητικές ομάδες και ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές να αποτελούν επίσης μια δημοφιλή επιλογή.

Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν από το NCSC, φαίνεται να επισημαίνουν την κακή συνήθεια που πολλοί χρήστες εξακολουθούν να εφαρμόζουν κατά τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς.

Δείτε ακόμα: Πώς θα είναι πάντα ισχυροί οι κωδικοί πρόσβασης;

«Μπορεί να είμαστε ένα έθνος που αγαπά τα ζώα, αλλά η χρήση του ονόματος του κατοικίδιου ζώου σας ως κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να σας κάνει έναν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου», σημείωσε ο Διευθυντής Πολιτικής και Επικοινωνιών του NCSC, Nicola Hudson.

«Προτρέπω όλους να επισκεφθούν το cyberaware.gov.uk και να ακολουθήσουν τις οδηγίες μας για τον καθορισμό ασφαλών κωδικών πρόσβασης, που προτείνει τη χρήση κωδικών πρόσβασης που αποτελούνται από τρεις τυχαίες λέξεις.»

όνομα κατοικιδίου password

Αντί για ονόματα κατοικίδιων, το NCSC συνιστά τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης που αποτελούνται από τρεις τυχαίες λέξεις για να διασφαλιστεί υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, ειδικά εάν οι λέξεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο

Ο οργανισμός διαπίστωσε επίσης ότι το 27% των Βρετανών δήλωσαν ότι έχουν πλέον τουλάχιστον τέσσερις νέους λογαριασμούς που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης σε σχέση με πέρυσι, με το 6% να προσθέτει περισσότερους από 10 νέους λογαριασμούς τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο πειρασμός για επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς είναι δυνατός, αλλά το NCSC συνιστά να έχετε ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και επειδή θα ήταν δύσκολο να θυμάται κανείς τόσους κωδικούς, προτείνει τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Το NCSC προσφέρει το εργαλείο Cyber ​​Action Plan για τη δημιουργία προσαρμοσμένων κωδικών και δωρεάν συμβουλών για τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών από επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS