ΑρχικήinetΤο ελικόπτερο Ingenuity της NASA επιβίωσε την πρώτη του νύχτα στον Άρη

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA επιβίωσε την πρώτη του νύχτα στον Άρη

Τα νέα που έρχονται από την NASA είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς το ελικόπτερο Ingenuity κατάφερε τελικά να επιβιώσει με επιτυχία την πρώτη του κρύα νύχτα στον πλανήτη Άρη.

Ingenuity NASA

Δείτε επίσης: Ingenuity: Το ελικόπτερο της NASA προσγειώθηκε με επιτυχία στον Άρη

Όπως είχαμε αναφέρει στο χθεσινό μας άρθρο, η διαστημική εταιρεία είχε στείλει το ελικόπτερο Ingenuity στον κόκκινο πλανήτη, συνδεδεμένο στην κοιλιά του Rerseverance rover, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη ελεγχόμενη πτήση στον Άρη. Τις πρώτες μέρες το διαστημικό όχημα προστάτευε το Ingenuity από το κρύο, ενώ ταυτόχρονα το φόρτιζε και το μετέφερε στον τελικό προορισμό του.

Το Perseverance άφησε τελικά το Ingenuity στο έδαφος το σαββατοκύριακο και υποχώρησε για να επιτρέψει στο ηλιακό πάνελ που διαθέτει το ελικόπτερο να συγκεντρώσει το φως του ήλιου. Η πρώτη νύχτα ήταν αυτή που είχε ανησυχήσει την ομάδα του Ingenuity λόγω του ψύχους που επικρατεί στον πλανήτη Άρη, αλλά η NASA ανακοίνωσε χθες ότι το μικρό ιπτάμενο μηχάνημα είχε περάσει το πρώτο μεγάλο εμπόδιο μόνο του.

Δείτε ακόμα: Tο τηλεσκόπιο Nancy Grace Roman της NASA θα βρει 100.000 πλανήτες;

Ingenuity NASA

Η NASA χαρακτήρισε την επιβίωση του ελικοπτέρου ως «σημαντικό ορόσημο». Οι θερμοκρασίες στον Άρη πέφτουν υπερβολικά την νύχτα, φτάνοντας τους μείον 90 βαθμούς Κελσίου στον κρατήρα Jezero. Το κρύο αυτό είναι αρκετό ώστε να χαλάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις μπαταρίες του Ingenuity, αλλά το ελικόπτερο επέζησε χάρη στη μόνωση, τους θερμαντήρες και την αρκετή ισχύ μπαταρίας που το διατήρησαν ζεστό.

Το Ingenuity είναι μια επίδειξη τεχνολογίας υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής. Η NASA ελπίζει ότι θα επιτύχει την πρώτη, ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη. Το Perseverance θα λειτουργήσει ως μάρτυρας του γεγονότος, αφού θα βρίσκεται λίγο πιο μακριά και θα παρακολουθήσει την πτήση.

Δείτε επίσης: Το σκάφος TESS της NASA έχει ήδη βρει 2.200 πιθανούς πλανήτες

Το επόμενο βήμα είναι να ελεγχθούν τα συστήματα του Ingenuity, να απελευθερωθούν τα στηρίγματα στους έλικές του και να ελεγχθούν οι κινητήρες. Ενώ αρχικά η δοκιμαστική πτήση είχε οριστεί για τις 8 Απριλίου, η NASA εξετάζει τώρα τις 11 Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία. Αν η πρώτη πάει καλά, θα ακολουθήσουν περισσότερες πτήσεις.

Το Ingenuity στοχεύει να γράψει ιστορία στον τομέα της αεροπορίας. Έχει πάνω του ένα μικρό κομμάτι υφάσματος από το αεροπλάνο των διάσημων Wright Brothers και ετοιμάζεται να κάνει τη δική του πρώτη πτήση πάνω από τον πλανήτη Άρη.

Πηγή: cnet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS