ΑρχικήinetCOVID-19: Η Σιγκαπούρη από το επόμενο μήνα θα δέχεται το mobile travel...

COVID-19: Η Σιγκαπούρη από το επόμενο μήνα θα δέχεται το mobile travel pass

Από τον επόμενο μήνα, η Σιγκαπούρη θα δέχεται επισκέπτες που χρησιμοποιούν το mobile travel pass που περιέχει ψηφιακά πιστοποιητικά (τεστ και εμβόλια) για τον COVID-19, δήλωσε το Aviation Regulation τη Δευτέρα, καθιστώντας την ως μια από τις πρώτες χώρες που υιοθετούν αυτή την πρωτοβουλία.

mobile travel pass COVID-19

Η Σιγκαπούρη θα αποδεχτεί το mobile travel pass της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) για ελέγχους πριν από την αναχώρηση, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν άδεια για να ταξιδέψουν και να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη δείχνοντας μια εφαρμογή smartphone που περιέχει τα δεδομένα τους από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Δείτε επίσης: AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Το pass δοκιμάστηκε με επιτυχία από την Singapore Airlines. Περισσότεροι από 20 αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των Emirates, Qatar Airways και Malaysia Airlines, δοκιμάζουν το pass.

Η Σιγκαπούρη, η οποία είχε σχετικά λίγα κρούσματα COVID-19 φέτος, υπήρξε ηγέτης στην ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θέλει να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα ανοίξουν ξανά για τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης: Phishing επιθέσεις χρησιμοποιούν fake έρευνες εμβολίου COVID-19 για να κλέψουν προσωπικά στοιχεία

Οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν ότι περισσότερες χώρες θα εγκρίνουν τις ψηφιακές κάρτες σε εφαρμογές ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια σύντομα και να αποφευχθούν οι επιπλοκές και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια όπου απαιτούνται πολλαπλοί έλεγχοι στα έγγραφα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες υποχρεούνται να κάνουν τεστ για τον COVID-19 πριν από την αναχώρηση από τις πτήσεις τους (εντός 72 ωρών) για να ταξιδέψουν στη Σιγκαπούρη, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται κατά το check-in στο αεροδρόμιο.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS