ΑρχικήinetTesla: Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν επιτυχημένο για τα οχήματά της

Tesla: Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν επιτυχημένο για τα οχήματά της

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tesla σχετικά με τους αριθμούς παραγωγής και παράδοσης οχημάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, συνολικά παραδόθηκαν 184.800 οχήματα και έγινε παραγωγή 180.338 αυτοκινήτων.

Tesla οχήματα

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Volvo Cars θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η Tesla θα παραδώσει περίπου 168.000 οχήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν από 145.000 έως 188.000 παραδόσεις.

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που παρήγαγε ήταν μοντέλα sedan Model 3 και crossover SUV Model Y, αν και παρέδωσε επίσης 2.020 sedan Model S και SUV Model X.

Οι εργασίες της Tesla κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021, επηρεάστηκαν από μία πυρκαγιά στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνιας, προσωρινά κλεισίματα, τα οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk απέδωσε σε ελλείψεις ανταλλακτικών, σε μια ευρύτερη έλλειψη τσιπ και στη συνεχιζόμενη πανδημία.

Δείτε ακόμα: IBM: Οι επιθέσεις στον τομέα της υγείας αυξήθηκαν στην πανδημία

Κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, κι ενώ η πανδημία του Covid-19 εξαπλωνόταν στον κόσμο, η Tesla ανέφερε ότι παρήγαγε 102.672 και παρέδωσε 88.400 οχήματα. Η παραγωγή του crossover SUV Model Y, ξεκίνησε σε μεγαλύτερη κλίμακα τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο του 2020.

Tesla οχήματα

Εκείνη την εποχή, οι παραδόσεις Model 3 και Model Y, ανήλθαν περίπου στο 86% των συνολικών παραδόσεων. Η προσθήκη του Model Y στην παραγωγή του εργοστασίου στη Σαγκάη, του πρώτου εργοστασίου που κατασκευάστηκε εκτός της Καλιφόρνια, βοήθησε την Tesla να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά περίπου 36% το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Σε μια ετήσια συνάντηση μετόχων το 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk δήλωσε στους μετόχους ότι αναμένει πως οι παραδόσεις θα φτάσουν σε ένα εύρος μεταξύ 477.750 και 514.500 αυτοκινήτων για το έτος. Η Tesla έφτασε το μέσο εύρος αυτού του πλαισίου, παρέχοντας 499.550 αυτοκίνητα για το έτος, τον καλύτερο όγκο πωλήσεων που είχε μέχρι σήμερα η εταιρεία.

Ο Musk αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις παραδόσεις του 2021, αλλά δήλωσε ότι θα προσφέρει περισσότερη σαφήνεια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Οι θαυμαστές και οι επικριτές της εταιρείας θα παρακολουθούν για να δουν αν τα καινούργια ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας που μπαίνουν στην αγορά, θα αρχίσουν να υποσκάπτουν το προβάδισμα της Tesla στην κατηγορία, σε μία εποχή που οι νεοσύστατες εταιρείες και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν περισσότερα μοντέλα EV από ποτέ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS