ΑρχικήinetΤο Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!

Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!

Το Facebook απέσυρε ένα βίντεο με συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει μπλοκαρισμένος από την πλατφόρμα. Αυτή την κίνηση του γίγαντα των social media επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στις 31 Μαρτίου, επικαλούμενος τον επ’αόριστον αποκλεισμό του Τραμπ από την πλατφόρμα. Το εν λόγω βίντεο κοινοποίησε η νύφη του Τραμπ. Συγκεκριμένα, η Λάρα Τραμπ, που προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του “Fox News”, θέλησε να προμοτάρει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή της εκπομπή “The Right View” με αναρτήσεις της στο Instagram στις 31 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, ανήρτησε ένα screenshot με ένα email που έλαβε από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τη συνέντευξη του Τραμπ αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!
Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!

Διαβάστε επίσης: Facebook: Έρχεται το Timeline με δυνατότητα ταξινόμησης “Most Recent”

Ο Ντόναλντ Tραμπ έχει μπλοκαριστεί από το Facebook και το Instagram επ’ αόριστον, για υποκίνηση βίας, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου από υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το email που έλαβε η Λάρα Tραμπ ανέφερε τα ακόλουθα: «Βάσει του αποκλεισμού που έχουμε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, οποιοδήποτε περιεχόμενο θα αναρτάται με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα αποσύρεται και θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς στους λογαριασμούς του.»

Δείτε ακόμη: Instagram: Πώς να σταματήσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!
Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!

Τον Ιανουάριο, μετά την εισβολή των οπαδών του Tραμπ στο Καπιτώλιο, το Twitter ανέστειλε και στη συνέχεια διέγραψε τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικανού από την πλατφόρμα του. Επιπλέον, διέγραψε πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα “QAnon”.

Πρόταση: Twitter: Νέα δυνατότητα αναίρεσης tweet διαθέσιμη για όσους πληρώνουν

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Τραμπ, δυσαρέστησε πολλούς υποστηρικτές του, αλλά και υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη υπέρμετρης ισχύος των social media. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό τον Ιανουάριο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS