ΑρχικήinetΤο παλιό σας Game Boy μπορεί να κάνει εξόρυξη Bitcoin!

Το παλιό σας Game Boy μπορεί να κάνει εξόρυξη Bitcoin!

Για να αποκτήσει κανείς τη δυνατότητα εξόρυξης Bitcoin, δεν αρκεί το gaming hardware που απευθύνεται σε καταναλωτές. Ωστόσο η τιμή μίας κάρτας γραφικών PC για τέτοιες διεργασίες εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή. Σίγουρα, οι άνθρωποι που ελπίζουν να μπουν στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να αγοράσουν μια ειδική εξέδρα ASIC, για τον κατακερματισμό κάποιου ψηφιακού νομίσματος. Ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο οικονομικός, αν και πολύ λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για εξόρυξη και αυτός βρίσκεται στο παλιό σας Game Boy.

Game Boy  Bitcoin

Δείτε επίσης: Προβλήματα στην αγορά gaming laptops λόγω… crypto-miners

Μπορεί να ακούγεται απίθανο όμως κάποιος βρήκε πραγματικά έναν τρόπο να εξορύξει Bitcoin χρησιμοποιώντας ένα Nintendo Game Boy.

Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο σύνδεσης Game Boy, ένα Raspberry Pi Pico και έναν προσαρμοσμένο κώδικα, ο ερευνητής ασφάλειας πληροφορικής και YouTuber Stacksmashing, μπόρεσε να μετατρέψει ένα Nintendo Game Boy στον χειρότερο Bitcoin miner στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Sophos: «Ιρανική εταιρεία πίσω από το MrbMiner crypto-mining botnet»!

Ο miner του Stacksmashing, μπορεί να τρέξει 0,8 hash ανά δευτερόλεπτο. Αντιθέτως το ειδικό hardware εξόρυξης λειτουργεί περίπου 125 δισεκατομμύρια φορές πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δημιουργού του, με το ρυθμό του Game Boy θα έχει το πρώτο του Bitcoin σε μόλις τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια! Από την άλλη πλευρά, ο miner που δημιούργησε κοστίζει μόνο τέσσερις μπαταρίες AA.

Game Boy  Bitcoin

Μπορεί λοιπόν στην ουσία να μην είναι καθόλου χρήσιμος για πραγματική εξόρυξη Bitcoin, αλλά το γεγονός και μόνο ότι λειτουργεί είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ο Stacksmashing λέει ότι δημιούργησε ένα κενό blockchain, με λιγότερη δυσκολία στο να το δοκιμάσει και το σύστημα κατάφερε να κατακερματίσει ένα πλήρες μπλοκ.

Δείτε ακόμα: “Blockchain hacks”: Το 2020 κλάπηκαν δισεκατομμύρια

Ακόμα κι έτσι βέβαια, η χρήση της φορητής κονσόλας παιχνιδιών για την εξόρυξη του blockchain ήταν στην πραγματικότητα το εύκολο μέρος. Το δύσκολο ήταν να τη συνδέσει στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες βίντεο του Stacksmashing στο YouTube, όπου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε το καλώδιο σύνδεσης Raspberry Pi και το Game Boy για να συνδέσει την παλιά του κονσόλα Nintendo στο διαδίκτυο και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS