ΑρχικήinetUK: Πειραματικό σύστημα παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone

UK: Πειραματικό σύστημα παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται ένα πειραματικό σύστημα παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone το οποίο θα διαρκέσει έξι μήνες – το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Innovate UK.

ιατρικών προμηθειών drone

Η κοινοπραξία με έδρα το Midlands διευθύνεται από την Skyfarer και περιλαμβάνει την O2, το Πανεπιστήμιο Cranfield, την Altitude Angel και την Phoenix Wing. Ο στόχος είναι η μεταφορά “προμηθειών Covid-19, δειγμάτων παθολογίας και μεταγγίσεων αίματος” μέσω ενός συνδεδεμένου εθνικού δικτύου drone.

Η κοινοπραξία ισχυρίζεται ότι αυτό το πειραματικό σύστημα παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone θα αναπτύξει εξυπνότερες, ταχύτερες, ασφαλέστερες και πιο πράσινες αλυσίδες εφοδιασμού: οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 34% των καθαρών εκπομπών CO2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα βαρέα φορτηγά οχήματα αποτελούν το 17% των εκπομπών εσωτερικών μεταφορών.

Μια παρόμοια δοκιμή πραγματοποιήθηκε από την Deutsche Telekom, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή πόλη Siegen, το περασμένο καλοκαίρι, και μια άλλη για σκοπούς που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ιατρικές προμήθειες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τη Vodafone και την Ericsson, επίσης στη Γερμανία πέρυσι.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Moderna θα δοκιμάσει το εμβόλιο σε μωρά ηλικίας έξι μηνών

Το έργο του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε άδεια λειτουργίας για εκτεταμένες επιχειρήσεις οπτικής γραμμής όρασης (EVLOS) με σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS) από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, οπότε η κοινοπραξία μπορεί να πραγματοποιήσει επιδείξεις πτήσεων μικρής εμβέλειας ως μέρος του έργου.

Θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες του drone στο logistics: τεχνολογικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα και δοκιμές παράδοσης το καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: Η Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Το έργο χρηματοδοτείται από την Innovate UK, μέρος της UK Research and Innovation (UKRI), και στοχεύει να ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση της δύναμης των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) για να φέρει την επανάσταση στην παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και να αναπτύξει εξυπνότερες, ασφαλέστερες, πιο πράσινες αλυσίδες που δεν έχουν αντίκτυπο στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και δεν αυξάνουν τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων.

Δείτε επίσης: Αύξηση στις παραβιάσεις υγειονομικής περίθαλψης! Που οφείλεται;

Περίπου 2,5 εκατομμύρια μονάδες αίματος υποβάλλονται σε επεξεργασία και διανέμονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τη δήλωση: “Το σύστημα παράδοσης με drone της κοινοπραξίας υπόσχεται ταχύτερους χρόνους σε αυτόνομες παραδόσεις, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ανά πάσα στιγμή και ως εκ τούτου παρέχουν μια πιο αξιόπιστη υπηρεσία παράδοσης για την κάλυψη αναγκών εφοδιασμού και επεξεργασίας νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων σε ολόκληρη τη χώρα.”

Πηγή πληροφοριών: mobileeurope.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS