ΑρχικήinetΟι επιθέσεις εναντίον Ασιατών αυξάνονται και στο διαδίκτυο

Οι επιθέσεις εναντίον Ασιατών αυξάνονται και στο διαδίκτυο

Την Τρίτη, ένα περιστατικό αναίτιας βίας είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 6 γυναικών Ασιατικής καταγωγής και 2 ακόμα ανθρώπων στην Georgia των ΗΠΑ, το οποίο έφερε στο προσκήνιο μια ανησυχητική τάση του περασμένου έτους. Οι επιθέσεις σε άτομα ασιατικής καταγωγής, είναι όλο και πιο συχνές, ακόμα και με κατηγορίες ότι ευθύνονται για την εξάπλωση του Covid-19.

επιθέσεις διαδίκτυο

Δείτε επίσης: CDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

Οι αρχές λένε ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο, εάν ο δράστης, Robert Aaron Long 21 ετών, υποκινούταν από ρατσιστικά κίνητρα. Ωστόσο, η ευρύτερη τάση μίσους εναντίον των Ασιατών είναι σαφής, λένε οι ερευνητές και φαίνεται να έχει αυξηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Λέξεις όπως «Κίνα», «Γουχάν» και «γρίπη», ανέβηκαν σε ακροδεξιά φόρουμ στο Telegram, στο 8kun και στο TheDonald.win, καθώς ο πρώην πρόεδρος Donald Trump ισχυρίστηκε εκτεταμένη απάτη ψηφοφορίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθούνται από το Network Contagion Research Institute. Οι όροι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις πλατφόρμες 44 τοις εκατό περισσότερο τον Ιανουάριο από ό, τι πέρυσι.

Παρόλο που η ακριβής σχέση μεταξύ αυτών των όρων και των ισχυρισμών περί απάτης στις εκλογές δεν είναι σαφής, οι ερευνητές θεωρούν ότι η αυξανόμενη πολιτική πόλωση πυροδότησε σκληρές συζητήσεις στο διαδίκτυο, όπως και την ξενοφοβία και την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων ασιατικής καταγωγής.

Δείτε ακόμα: 5 δοκιμασμένες μέθοδοι για μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι επιθέσεις εναντίον Ασιατών Αμερικανών σε 16 από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής αυξήθηκαν κατά 150 τοις εκατό πέρυσι, με μεγαλύτερη άνοδο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα από το Κέντρο Μελέτης του Μίσους και του Εξτρεμισμού στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Μπερναρντίνο, το οποίο ανέλυσε επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο ύποπτος για την πρόσφατη επίθεση, είπε στην αστυνομία ότι οι πυροβολισμοί δεν είχαν φυλετικά κίνητρα και ότι μάλιστα είχε επισκεφτεί τα εν λόγω κέντρα αισθητικής, δήλωσε την Τετάρτη ο Σερίφης της επαρχίας Cherokee, Jay Baker.

επιθέσεις διαδίκτυο

Ωστόσο ορισμένοι ερευνητές, ακτιβιστές και μέλη της ασιατικής αμερικανικής κοινότητας, θεωρούν ότι η επίθεση ταιριάζει σε ένα μοτίβο σεξιστικής και ξενοφοβικής νοοτροπίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η οποία συχνά στοχεύει Ασιάτισσες και τις χαρακτηρίζει ως αντικείμενα για σεξουαλική ικανοποίηση ή φετιχισμό.

Δείτε επίσης: Η Apple μπλοκάρει ως πορνό αναζητήσεις όπως «έφηβοι» και «Ασιατικός»

Η Charissa Cheah, καθηγήτρια του University of Maryland Baltimore County, που έχει μελετήσει τις ασιατικές αμερικανικές διακρίσεις, δήλωσε ότι η «ρατσιστικοποίηση» της πανδημίας ως «γρίπη της Κίνας», έχει οδηγήσει σε επιθέσεις εναντίον των Ασιατών της Αμερικής.

Η επίθεση στο Young’s Asian Massage, το Aromatherapy Spa και το Gold Spa, είχε σαν αποτέλεσμα επτά γυναίκες και ένας άνδρας να χάσουν τη ζωή τους. Έξι από τα θύματα ήταν ασιατικής καταγωγής.

Η αστυνομία δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι τα ινστιτούτα συνδέονταν με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Σε ακροδεξιά διαδικτυακά φόρουμ, οι χρήστες την Τετάρτη αμφισβήτησαν την επίθεση, είτε λέγοντας ότι επρόκειτο για σκηνοθετημένη υπόθεση που σκοπό είχε τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, είτε κάνοντας χυδαία αστεία σχετικά με το συμβάν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS