ΑρχικήinetApple Maps: Νέα λειτουργία θα δείχνει αν ένα μέρος έχει πολύ κόσμο

Apple Maps: Νέα λειτουργία θα δείχνει αν ένα μέρος έχει πολύ κόσμο

Η κυκλοφορία των iPadOS και iOS 14.5 έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της άνοιξης και η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό, που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τους χρήστες ειδικά αυτή την περίοδο, που σε πολλές περιοχές ισχύουν ακόμα τα μέτρα του social distancing. Η νέα δοκιμαστική δυνατότητα θα μπορούσε να ενημερώνει τους χρήστες του Apple Maps σχετικά με τον κόσμο που υπάρχει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ώστε αν οι χρήστες κρίνουν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, να αποφύγουν αυτό το μέρος. Παρόμοια δυνατότητα προσφέρει και το Google Maps.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser σε Windows ή Android;

Apple Maps

Στην beta έκδοση του iOS και iPadOS 14.5, μια ενημερωμένη ενότητα στο μενού “Υπηρεσίες τοποθεσίας” (στις ρυθμίσεις απορρήτου) δηλώνει ότι η Apple θα συλλέγει δεδομένα από χρήστες, όπως το άνοιγμα μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, για να προσδιορίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονται περίπου σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας;

Routing and Traffic: Ενώ βρίσκεστε σε κίνηση (για παράδειγμα, περπάτημα ή οδήγηση), το iPhone σας θα στέλνει στην Apple δεδομένα GPS, ταχύτητα ταξιδιού και πληροφορίες βαρομετρικής πίεσης, ανώνυμα και σε κρυπτογραφημένη μορφή, για να υπολογίζει την κίνηση στους δρόμους και το πλήθος στις τοποθεσίες. Επιπλέον, όταν ανοίγετε μια εφαρμογή κοντά σε ένα σημείο ενδιαφέροντος (για παράδειγμα, μια επιχείρηση ή πάρκο), το iPhone σας θα στέλνει δεδομένα τοποθεσίας (επίσης ανώνυμα και κρυπτογραφημένα), τα οποία μπορεί να συγκεντρώσει και να χρησιμοποιεί η Apple για να ενημερώσει τους χρήστες εάν η τοποθεσία που τους ενδιαφέρει είναι ανοιχτή και αν υπάρχει κόσμος”.

Η διατύπωση της Apple υποδηλώνει ότι εάν ένας χρήστης ανοίξει μια εφαρμογή για μια συγκεκριμένη επιχείρηση ή υπηρεσία κοντά σε ένα σχετικό σημείο ενδιαφέροντος στο Apple Maps‌, η εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει αυτά τα δεδομένα για να ενημερώσει άλλους χρήστες σχετικά με το πόσο “γεμάτη” είναι αυτή η τοποθεσία και εάν η επιχείρηση / η υπηρεσία λειτουργεί (εάν είναι ανοιχτή). Ωστόσο, η Apple τονίζει ότι θα συλλέγει ανώνυμα και κρυπτογραφημένα δεδομένα από τους χρήστες όταν η ρύθμιση “Routing and Traffic” είναι ενεργοποιημένη στις Υπηρεσίες τοποθεσίας -> Υπηρεσίες συστήματος.

 iOS 14.5

Προς το παρόν, η υπηρεσία Apple Maps δεν παρέχει τέτοια δεδομένα στους χρήστες της. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, η εταιρεία έχει αρχίσει να δοκιμάζει τη δυνατότητα και να συλλέγει δεδομένα, πιθανότατα για να την εγκαινιάσει στη νέα έκδοση iOS 14.5. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει και αργότερα, αν οι δοκιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία.

Το Google Maps προσφέρει ήδη μια παρόμοια λειτουργία, σε πραγματικό χρόνο, που ονομάζεται
Live Visit Data“. Χάρη σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να δουν αν ένα κατάστημα ή επιχείρηση έχει πολύ κόσμο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η Google παρέχει αυτά τα δεδομένα συλλέγοντας συγκεντρωτικά και ανώνυμα δεδομένα από χρήστες που έχουν επιλέξει το Google Location History.

Δείτε επίσης: COVID-19: Το Google Maps θα δείχνει τον αριθμό κρουσμάτων σε κάθε περιοχή

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS