ΑρχικήinetRoblox: Το δημοφιλέστερο παιχνίδι που έχει τρελάνει τα παιδιά

Roblox: Το δημοφιλέστερο παιχνίδι που έχει τρελάνει τα παιδιά

Ίσως έχει τύχει να ακούσετε για το Roblox, το παιχνίδι που παίζουν τα μισά παιδιά στις Η.Π.Α. και έχει περισσότερους παίκτες ακόμα κι από το Fortnite. Τι κάνει όμως αυτό το διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι τόσο δημοφιλές; Να τι πρέπει να γνωρίζετε για το Roblox.

roblox

Δείτε επίσης: Οκτάχρονος gamer του Fortnite κέρδισε 33.000 $ και ένα PC 5.000 $

Το Roblox είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σχεδιάσει ένα διαδικτυακό παιχνίδι πολλαπλών χρηστών (που ονομάζεται «place») και να το δημοσιεύσει μέσω της εφαρμογής Roblox. Τα παιχνίδια του Roblοx μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος, αλλά όλα έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία διεπαφής και κοινά μοντέλα αναπαραγωγής. Η προεπιλεγμένη εμφάνιση των χαρακτήρων του Roblox μοιάζει με Legos.

Ιδρύθηκε το 2004 από τον David Baszucki και τον Erik Cassel και η επιτυχία του ήταν σταδιακή. Σύμφωνα με το Roblox, τα δύο τρίτα των παιδιών στην Αμερική ηλικίας 9 έως 12 ετών έπαιζαν το παιχνίδι στις αρχές του 2020. Στις 10 Μαρτίου 2021, η Roblox Corporation μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κέρδισε αμέσως μια αποτίμηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και το παιχνίδι συνεχίζει και μεγαλώνει.

Δείτε επίσης: Among Us: οι παίκτες χτυπήθηκαν από επίθεση spam

Τα παιχνίδια Roblox καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ειδών, με παιχνίδια κοινωνικής συνομιλίας, εικονικών κατοικίδιων, δράσης-RPG, αγώνων τρόμου ή επιβίωσης. Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια Roblox ονομάζεται Jailbreak και έχει να κάνει με αστυνομικούς ή ληστές που κυνηγούν ο ένας τον άλλον.

παιχνίδι

Γενικά, τα παιχνίδια Roblοx είναι δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό χωρίς χρέωση. Το κλειδί για την οικονομική επιτυχία του Roblοx είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα μικρο συναλλαγών, που βασίζεται σε ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται Robux.

Οι παίκτες αγοράζουν Robux με πραγματικά χρήματα χρησιμοποιώντας εφάπαξ αγορές ή μηνιαία συνδρομή. Σε αντάλλαγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα Robux σε οποιονδήποτε κόσμο της Roblox, για να αγοράσουν αξεσουάρ για τους χαρακτήρες τους (όπως διαφορετικά ρούχα) ή εικονικά αντικείμενα όπως αγωνιστικά αυτοκίνητα και κατοικίδια. Ορισμένα μέρη χρεώνουν επίσης ένα τέλος Robux.

Το Roblοx διατίθεται δωρεάν για λήψη σε υπολογιστές με Windows 10, Macs, iPhone, iPad, Android, συσκευές Amazon, Xbox One και πλατφόρμες VR όπως το Oculus Right και το HTC Vive.

Δείτε ακόμα: Πως τα Windows 10 δεν θα απενεργοποιούν την οθόνη σας

Το Roblox υποστηρίζει χειριστήρια ποντικιού / πληκτρολογίου ή gamepad σε υπολογιστές και Mac. Σε tablet και smartphone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειριστήρια οθόνης αφής ή να συνδέσετε ένα gamepad για μια εμπειρία που μοιάζει περισσότερο με κονσόλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS