ΑρχικήsecurityΤο τελευταίο Windows 10 update προκαλεί BSOD κατά την εκτύπωση

Το τελευταίο Windows 10 update προκαλεί BSOD κατά την εκτύπωση

Εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα BSOD κατά την προσπάθεια του να εκτυπώσει, μπορεί να ευθύνεται ένα πρόσφατο Windows Update της Microsoft.

Σύμφωνα με αναφορές των Windows Latest και άλλων ιστότοπων, που αναφέρονται σε ένα Reddit thread, οι χρήστες άρχισαν να αντιμετωπίζουν BSOD αμέσως μετά την εγκατάσταση του Windows Update KB5000802, το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου.

Windows

Μάθετε περισσότερα: Η Microsoft κυκλοφόρησε το Patch Tuesday Μαρτίου 2021

Ενώ το Reddit thread αναφέρει ότι οι εκτυπωτές της Kyocera αντιμετωπίζουν θέματα BSOD, τα Windows Latest ανέφεραν ότι έχουν ενημερωθεί για παρόμοια θέματα και από άλλες μάρκες και μοντέλα εκτυπωτών, συμπεριλαμβανομένης της Ricoh. Όταν εμφανιστεί το BSOD, οι χρήστες ενδέχεται να λάβουν το μήνυμα σφάλματος “APC_INDEX_MISMATCH for win32kfull.sys”.

Το PCWorld επικοινώνησε με τη Microsoft, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση για το θέμα. Ωστόσο, μετά τη δημοσίευση αυτής της ιστορίας, η Microsoft επιβεβαίωσε το ζήτημα. «Εργαζόμαστε για την επίλυση ενός ζητήματος που επηρεάζει ένα υποσύνολο πελατών που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους εκτυπωτές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω email.

Δείτε: DearCry ransomware: Στοχεύει unpatched Microsoft Exchange servers

Η επαναφορά της ενημέρωσης φαίνεται να λύνει το πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες στο Reddit thread ανέφεραν ότι κατάφεραν να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση κώδικα των Windows 10, αλλά άλλοι όχι.

Tip: Windows 10: Πώς να δείτε τα updates που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα

Δυστυχώς, επειδή η εν λόγω ενημέρωση ήταν μια ενημέρωση ασφαλείας και η επαναφορά της ενδέχεται να εκθέσει τους χρήστες σε ένα ζήτημα ασφαλείας. Εάν είναι απαραίτητο, ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση κώδικα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε το μενού Settings των Windows και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Settings > Update & Security > Windows Update.
  2. Κάντε κλικ στο View Update History.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Uninstall updates και, στη συνέχεια, αναζητήστε την εν λόγω ενημέρωση.
  4. Μόλις την βρείτε, κάντε κλικ στην επιλογή Uninstall.

Πηγή πληροφοριών: pcworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS