ΑρχικήinetUltium: Η μπαταρία λιθίου-μετάλλου νέας γενιάς της GM

Ultium: Η μπαταρία λιθίου-μετάλλου νέας γενιάς της GM

Η GM σε συνεργασία με την SolidEnergy Systems, αποκάλυψε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα πρωτότυπα της μπαταρίας Ultium λιθίου-μετάλλου νέας γενιάς που κατασκευάζει.

Ultium

Ο πρόεδρος της General Motors, Mark Reuss αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μπαταρίες Ultium επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Honda, Yamaha, KTM και Piaggio για μπαταρίες ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Σύμφωνα με την εταιρεία:

«Η μεταλλική μπαταρία λιθίου της GM με προστατευμένη άνοδο, θα συνδυάζει οικονομικά προσιτή τιμή, υψηλή απόδοση και ενεργειακή πυκνότητα. Οι αρχικές πρωτότυπες μπαταρίες έχουν ήδη ολοκληρώσει 150.000 προσομοιωμένα μίλια δοκιμής σε εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης στο Παγκόσμιο Τεχνικό Κέντρο της GM στο Warren του Μίσιγκαν, δείχνοντας την πραγματική δυναμική τους.

Η GM κυκλοφόρησε μερικές φωτογραφίες από αυτά τα πρωτότυπα της νέας της μπαταρίας.

Εκτός όμως από τις πληροφορίες σχετικά με τη νέα μπαταρία, η GM ανακοίνωσε και μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης με την SolidEnergy System, μια εταιρεία μπαταριών μετάλλων λιθίου που η GM επένδυσε πριν από χρόνια:

Η GM Ventures ήταν πρώιμος επενδυτής πριν από έξι χρόνια στην  SES, που είναι πρωτοπόρος στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή της τεχνολογίας Li-Metal και του λογισμικού διαχείρισης μπαταριών AI, που βελτιστοποιεί την απόδοση και την ασφάλεια. Η επένδυση του 2015 ήταν η αρχή μιας στενής εργασιακής σχέσης μεταξύ της SES και του οργανισμού έρευνας και ανάπτυξης της General Motors.

Δείτε επίσης: AI: Βρίσκει ποια πρόσωπα μας είναι ελκυστικά μέσω του εγκεφάλου

μπαταρία

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία θα καταλήξει σε μια κατασκευή πρωτότυπης γραμμής που θα κατασκευαστεί στο Woburn της Μασαχουσέτης και στοχεύουν να οδηγήσει σε «μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας έως το 2023».

Ο Reuss σχολίασε τη δημιουργία της Ultium επόμενης γενιάς:

Η προσιτή τιμή και το εύρος είναι δύο μεγάλα εμπόδια στη μαζική υιοθέτηση των EV. Με αυτήν τη χημεία της Ultium επόμενης γενιάς, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας βελτίωσης στην παραγωγή, στην ενεργειακή πυκνότητα και το κόστος. Υπάρχει ακόμη περισσότερος χώρος για βελτίωση και στις δύο κατηγορίες και σκοπεύουμε να καινοτομούμε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε αυτόν τον χώρο.”

Η GM επιδεικνύει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα στις νέες της μπαταρίες Ultium, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηλεκτρικά οχήματα με μεγαλύτερη εμβέλεια ή πιο αποδοτικά EV με μικρότερες μπαταρίες.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Volvo Cars θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον

Η συνεργασία της SES και της GM για την τεχνολογία μετάλλου λιθίου, έχει ήδη δημιουργήσει πολλή πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων 49 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και 45 ευρεσιτεχνιών σε εκκρεμότητα.

Ενώ η GM εξετάζει ήδη τις μπαταρίες Ultium επόμενης γενιάς, τα πρώτα οχήματα που χρησιμοποιούν την τρέχουσα νέα τεχνολογία μπαταρίας και σύστημα κινητήρα έρχονται ξεκινούν φέτος με το Hummer EV.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS