ΑρχικήUpdatesΤα νέα update του Chrome θα κυκλοφορούν κάθε 4 εβδομάδες

Τα νέα update του Chrome θα κυκλοφορούν κάθε 4 εβδομάδες

Ο Google Chrome συνήθως λαμβάνει σημαντικές νέες λειτουργίες κάθε έξι εβδομάδες – που σχετίζονται με την ασφάλεια, με τη σταθερότητα ή την ταχύτητα. Αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, με την Google να ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορεί τις νέες εκδόσεις κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Ξεκινώντας με τον Chrome 94 το τρίτο τρίμηνο του 2021, η Google θα ακολουθήσει μια ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση στην κυκλοφορία των νέων λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν ότι η εμπειρία της περιήγησης θα εξελίσσεται συνεχώς. Εκτός από ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων που θα αφορά τις σημαντικές λειτουργίες, η Google δήλωσε ότι θα κυκλοφορεί τις μικρότερες ενημερώσεις που εστιάζουν στην ασφάλεια κάθε δύο εβδομάδες.

chrome

“Καθώς βελτιώσαμε τις διαδικασίες δοκιμών και κυκλοφορίας του Chrome και αναπτύξαμε τις ενημερώσεις ασφαλείας κάθε δύο εβδομάδες για να βελτιώσουμε το “patch gap”, κατέστη σαφές ότι θα μπορούσαμε να συντομεύσουμε τον κύκλο έκδοσης και να παραδίδουμε τις νέες λειτουργίες πιο γρήγορα”, δήλωσε η Google σε μια ανάρτηση.

Οι “enterprise administrators” και τα ενσωματωμένα προγράμματα Chromium που χρειάζονται επιπλέον χρόνο για τη διαχείριση αυτών των ενημερώσεων μπορεί να επωφεληθούν από μια νέα επιλογή Extended Stable, η οποία κάθε οκτώ εβδομάδες θα περιλαμβάνει τις ενημερώσεις ορόσημα. Οι ενημερώσεις ασφαλείας στην επιλογή Extended Stable θα κυκλοφορούν κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αυτές οι ενημερώσεις δεν θα προσφέρουν νέες δυνατότητες ή όλες τις διορθώσεις ασφαλείας που θα λάβετε στο update των τεσσάρων εβδομάδων.

Η Google θα προσφέρει και πολλές επιλογές stable release για το Chrome OS, αλλά θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της αργότερα μέσα στο έτος.

Πριν συμβεί κάτι τέτοιο, η Google θα ακολουθήσει τον κύκλο των έξι εβδομάδων μέσω της κυκλοφορίας του Chrome 93 στα τέλη Αυγούστου. Στη συνέχεια, η Google έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσει την έκδοση του Chrome 94 στις 21 Σεπτεμβρίου μόλις τέσσερις εβδομάδες αργότερα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο της Google, οι χρήστες του Chrome θα λαμβάνουν τις πιο σημαντικές ενημερώσεις πιο γρήγορα.

Πηγή πληροφοριών: www.xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS