ΑρχικήsecurityΤο Android Auto λαμβάνει υποστήριξη split-screen σε wide-screen κεντρικές μονάδες

Το Android Auto λαμβάνει υποστήριξη split-screen σε wide-screen κεντρικές μονάδες

Η Google ανέφερε λεπτομερώς μερικές νέες λειτουργίες που έφτασαν στις συσκευές Android σε μια ανάρτηση που έγινε προς το τέλος του περασμένου μήνα. Περιλάμβανε λειτουργίες όπως το Password Checkup, ο προγραμματισμός μηνυμάτων, το dark theme για το Google Maps και πολλές άλλες. Η ανάρτηση επισήμανε επίσης μερικές νέες λειτουργίες του Android Auto, όπως προσαρμοσμένες ταπετσαρίες, παιχνίδια με ενεργοποίηση φωνής, screen shortcuts και μια νέα λειτουργία διαχωρισμού οθόνης για αυτοκίνητα με ευρύτερες οθόνες. Ενώ ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες για αρκετούς χρήστες του Android Auto, η εταιρεία έχει πλέον ξεκινήσει να κυκλοφορεί τη νέα υποστήριξη split-screen σε αυτοκίνητα με κεντρικές μονάδες ευρείας οθόνης.

Android Auto

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση του Reddit χρήστη u/My_Name_Is_Taken, η νέα διάταξη διαχωρισμού οθόνης έχει πλέον αρχίσει να εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες του Android Auto. Όπως μπορείτε να δείτε στο συνημμένο screenshot, η νέα διάταξη εμφανίζει ταυτόχρονα δύο εφαρμογές, με την κύρια εφαρμογή να καταλαμβάνει ένα μεγαλύτερο μέρος της οθόνης στα αριστερά και η δευτερεύουσα εφαρμογή να καταλαμβάνει ένα συγκριτικά μικρότερο τμήμα στα δεξιά. Σε αυτήν την περίπτωση, η εφαρμογή Spotify βρίσκεται στα αριστερά, ενώ η εφαρμογή Google Maps βρίσκεται στα δεξιά.

Android Auto

Ένα σχόλιο από τον χρήστη του Reddit u/heresyfnord επιβεβαιώνει ότι η λειτουργία διαχωρισμού οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τη θέση των εφαρμογών. Όμως, η τρέχουσα κύρια εφαρμογή θα εμφανίζεται πάντα στα αριστερά και η δεύτερη εφαρμογή στα δεξιά. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε σε μια διαφορετική εφαρμογή και θα εμφανιστεί στα αριστερά και η προηγούμενη εφαρμογή θα μετακινηθεί αυτόματα στη δεξιά πλευρά.

Ενώ η λειτουργία διαχωρισμού οθόνης είναι διαθέσιμη μόνο σε κεντρικές μονάδες wide head από προεπιλογή, υπάρχει μια λύση για να την αποκτήσετε σε μικρότερες κεντρικές μονάδες. Όπως επισημαίνει ο χρήστης u/kv1dr, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το HeadUnit Reloaded για να τροποποιήσετε την ανάλυση της αρχικής μονάδας Android Auto και η νέα διάταξη διαχωρισμού οθόνης θα αρχίσει να λειτουργεί όπως με τον τρόπο που προορίζεται να το κάνει. Σε περίπτωση που δεν έχετε κεντρική μονάδα wide-screen, μπορείτε να κατεβάσετε το HeadUnit Reloaded ακολουθώντας αυτό το link.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS