ΑρχικήReviewsΗ Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Η Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Λοιπόν, αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο περίεργες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα: η Honda θέλει να βάλει ένα μίνι drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας.

Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Αυτό δεν είναι ακριβώς σαφές. Ενώ η Honda δεν δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το “γιατί”, τουλάχιστον μας εξηγεί πως ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Honda drone

Με βάση τα διαγράμματα και την περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, το οποίο αποκαλύφθηκε από το Cycle World, το μικρό drone είναι τετρακόπτερο και είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί στην ουρά της μοτοσυκλέτας.

Το κουτί στην ουρά προφανώς θα είναι κλειστό. Όταν ο οδηγός θα θέλει να χρησιμοποιήσει το drοne, η ουρά θα ανοίξει και το drone θα βγει έξω.

Το drοne θα είναι προφανώς ικανό να πλοηγηθεί και να επιστρέψει στη μοτοσικλέτα από μόνο του, επιτρέποντας στον μοτοσικλετιστή να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη λειτουργία της μοτοσυκλέτας του. Έτσι κι αλλιώς φανταζόμαστε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο το να χειριστείς και την μοτοσυκλέτα και το drone ταυτόχρονα. Ευτυχώς η τεχνολογία του drone της Honda, η οποία πιθανότατα δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη, θα λύσει το πρόβλημα του χειρισμού.

Όμως πάμε σε ένα από τα αρχικά ερωτήματα του γιατί να χρειάζεται μια μοτοσικλέτα το δικό της drone; Η περιγραφή της Honda περιλαμβάνει μερικούς από αυτούς τους λόγους.

Αρχικά η Honda υποστηρίζει ότι το drone θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εναλλακτικών μπαταριών για την ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μπαταρίες θα είναι αρκετά βαριές για την δυναμική της μοτοσυκλέτας.

Από την άλλη πλευρά, η Honda προτείνει επίσης μια κάπως πιο ρεαλιστική περίπτωση χρήσης του drone, τον εντοπισμό της κυκλοφορίας. Αυτό πιθανώς να έχει κάποιο νοήμα, αφού θα βοηθήσει τους οδηγούς να μάθουν αν μπροστά τους έχει κίνηση οπότε θα αλλάξουν διαδρομή.

Η τελευταία περίπτωση χρήσης για το drone είναι ως ένα πιθανό αυξημένο σύστημα ψύξης για την μοτοσυκλέτα. Το drone θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους ρότορες του για να αναρροφήσει τον ζεστό αέρα από τον κινητήρα και την μπαταρία.

Όπως φαίνεται η Honda κατοχύρωσε την πατέντα για μελλοντική χρήση αφού η τεχνολογία θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σχέδιο της.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS