ΑρχικήsecurityShare-ents: Πόσο επικίνδυνο είναι να δημοσιεύουμε φωτογραφίες παιδιών

Share-ents: Πόσο επικίνδυνο είναι να δημοσιεύουμε φωτογραφίες παιδιών

Όπως ανέφερε ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας, Ritesh Kotak, οι γονείς συνηθίζουν να δημοσιεύουν περίπου 1.500 φωτογραφίες των παιδιών τους στα κοινωνικά μέσα πριν κλείσουν τα πέντε τους χρόνια. Κάτι που θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για το μέλλον τους.

φωτογραφίες

Ο ειδικός από τον Καναδά, δήλωσε στο 680 ​​CJOB ότι με την τεχνολογία να εξελίσσεται τόσο γρήγορα, πίσω από κάθε φωτογραφία στην οθόνη, υπάρχουν μεταδεδομένα που περιλαμβάνουν ψηφιακή υπογραφή, αποκαλύπτοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες από ότι πιστέυουμε.

«Μπορείτε να φανταστείτε όλον αυτό τον θησαυρό δεδομένων που υπάρχουν εκεί έξω για ένα παιδί, για ένα άτομο που δεν μπορεί να συναινέσει, που δεν έχει λόγο πάνω στο θέμα;», δήλωσε ο Kotak.

«Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την τοποθεσία, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τι είδους κάμερα χρησιμοποιήθηκε και θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν την ημερομηνία και την ώρα λήψης αυτής της φωτογραφίας – όχι πότε δημοσιεύτηκε, αλλά πότε τραβήχτηκε.»

«Όταν λαμβάνει κάποιος τέτοιου είδους δεδομένα και αρχίζει να τα συγκεντρώνει, αρχίζει να παίρνει πολλές πληροφορίες για αυτό το άτομο – πού ζει, που εργάζεται, που πηγαίνει σχολείο κ.α.»

παιδιών

Ο Kotak είπε ότι μια συλλογή από αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα όπως κλοπή ταυτότητας στο μέλλον και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα του παιδιού σας να πάρει μια δουλειά ή να πάει στο σχολείο όταν είναι μεγαλύτερο.

«Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην κοινωνία μπορεί πραγματικά να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στο μέλλον για ένα παιδί εάν θέλει να μπει σε ένα συγκεκριμένο είδος απασχόλησης ή υπάρχει κάτι που σχετίζεται με την ταυτότητά του», είπε.

Ο Kotak είπε ότι μια συμβουλή για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων καλό είναι να αποφεύγετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών δημόσια ή να επιλέγετε προσεκτικά τα άτομα που μπορούν να τις δουν. Η αποφυγή χρήσης μιας φωτογραφίας των παιδιών σας ως προφίλ ή εικόνα εξωφύλλου μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε αυτές τις φωτογραφίες ασφαλείς.

«Εάν το κάνετε, υπάρχουν τρόποι ελαχιστοποίησης του κινδύνου, ωστόσο θα συνιστούσα να μην το κάνετε καθόλου.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS