ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν δύο άντρες για την πώληση ναρκωτικών στο dark web

Συνελήφθησαν δύο άντρες για την πώληση ναρκωτικών στο dark web

Δύο άντρες κατηγορούνται για τη διανομή ναρκωτικών ουσιών στο dark web, μια επιχείρηση που τους πρόσφερε εκατομμύρια δολάρια.

ναρκωτικών

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι οι Kevin Ombisi, 31 ετών, και Eric Russell Jr, 35 ετών, από την πόλη Katy του Texas και συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη. Ο Ombisi κατηγορείται για συμμετοχή σε συνωμοσία και για την παράνομη διανομή ελεγχόμενων ουσιών και ο Russell για συμμετοχή σε συνωμοσία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι δύο κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν μια αγορά στο Dark Web και την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr για την πώληση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως χαπιών που είχαν φτιαχτεί έτσι, ώστε να μοιάζουν με Adderall, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο στις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της διαταραχής υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής (ADHD).

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) είπε ότι αυτά τα χάπια περιείχαν, στην πραγματικότητα, μεθαμφεταμίνη, ένα εξαιρετικά εθιστικό διεγερτικό.

dark web

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι έχει κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, που συνδέονται με τη συνωμοσία.

Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση, οι πράκτορες της Drug Enforcement Administration (DEA) πραγματοποίησαν αγορές ναρκωτικών ουσιών από τους δύο κατηγορούμενους, που στάλθηκαν από το Texas σε διευθύνσεις στο Tennessee, το Kansas και το Missouri.

Σύμφωνα με τα δικαστική έγγραφα, τον Νοέμβριο του 2019, το site των κατηγορούμενων στην γνωστή dark web αγορά Empire έλεγε ότι είχε πάνω για 2.000 κριτικές με “πέντε αστέρια” και “3657 πωλήσεις από τον Απρίλιο του 2019”.

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο εγκληματιών εντοπίζοντας το “Postage Reseller” account που χρησιμοποιούσε ο Ombisi για την αποστολή των ναρκωτικών ουσιών, και αξιοποιώντας GPS και CCTV data από τα ταχυδρομεία.

Ανέλυσαν, επίσης, πολλές διευθύνσεις Bitcoin wallets και κατάφεραν να τις συνδέσουν με λογαριασμούς σε μια cryptocurrency exchange υπηρεσία στην ΕΕ.

Στη συνέχεια, με δικαστική απόφαση, οι ειδικοί απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό iCloud του Ombisi, όπου κατάφεραν να βρουν και άλλα στοιχεία που ήταν πιο ενδεικτικά της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Η dark web αγορά Empire Market εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, με τους ειδικούς να λένε ότι οι εγκληματίες στρέφονται σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κλειστά εγκληματικά forums για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Πηγή: Infosecutiy Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS