ΑρχικήinetΗ πρώτη φωτογραφία του πλανήτη Άρη που έβγαλε το Hope είναι υπέροχη

Η πρώτη φωτογραφία του πλανήτη Άρη που έβγαλε το Hope είναι υπέροχη

Το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εισήλθε στην τροχιά του πλανήτη Άρη την περασμένη εβδομάδα και ήδη έστειλε στην Γη μια απλώς εκθαμβωτική εικόνα του κόκκινου πλανήτη.

Ο πλανήτης Άρης ζει μεγάλες στιγμές αυτό το μήνα. Δύο διαστημικά σκάφη έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη: το Tianwen-1 της Κίνας έφτασε εκεί στις 10 Φεβρουαρίου. Και μια ημέρα νωρίτερα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγραψαν ιστορία φέρνοντας το διαστημόπλοιο Al Amal (Hope) στην τροχιά του Άρη αφού έγινε μόλις η πέμπτη χώρα που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο.

Η πρώτη αραβική διαπλανητική αποστολή τράβηξε μερικές εικόνες του πλανήτη Άρη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της – το οποίο δεν έχει τελειώσει. Από απόσταση περίπου 15.500 μιλίων (25.000 χιλιόμετρα), η κάμερα του ανιχνευτή – επίσημα γνωστή ως Emirates eXploration Imager (EXI) – κατέγραψε μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία του Άρη, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

πλανήτη Άρη

Ορισμένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά του Άρη είναι ορατά στην εικόνα. Ένα από αυτά είναι ο Olympus Mons, το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό σύστημα το οποίο έχει περίπου δυόμισι φορές το ύψος του όρους Έβερεστ. Επίσης και το λεγόμενο Tharsis Montes είναι τρία μεγάλα ηφαίστεια ασπίδας στην περιοχή Tharsis του πλανήτη Άρη.

Η εικόνα κοινοποιήθηκε σε ένα tweet από τον Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, αρχηγό των ΗΑΕ.

“Η μετάδοση της πρώτης εικόνας του Hope Probe για τον Άρη είναι μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία μας και σηματοδοτεί ότι τα Ηνωμένα Εμιράτα συμμετέχουν στην εξερεύνηση του διαστήματος”, ανέφερε η δημοσιεύση στο Twitter που έγινε την Κυριακή.

Η αποστολή Al Amal ελπίζει να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ατμόσφαιρας του Άρη. Η σουίτα οργάνων περιλαμβάνει την κάμερα EXI και φασματόμετρο υπεριώδους και υπέρυθρης ακτινοβολίας. Λεπτομερείς παρατηρήσεις θα επιτρέψουν στους ερευνητές να καθορίσουν πώς τα σωματίδια διαφεύγουν από τη βαρύτητα του Άρη και θα αποκαλύψουν τους μηχανισμούς της παγκόσμιας κυκλοφορίας στην “κάτω ατμόσφαιρα”.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS