ΑρχικήinetHyundai & Kia για "Apple Car": Σταμάτησαν οι συζητήσεις με την Apple

Hyundai & Kia για “Apple Car”: Σταμάτησαν οι συζητήσεις με την Apple

Μετά από μια έκρηξη από αναφορές που υποδήλωναν ότι κοντοζυγώνει η συμφωνία μεταξύ της Hyundai και της Apple για την παραγωγή του Apple Car, η ιστορία αλλάζει. Σε νέα filings, που αναφέρθηκαν από το Bloomberg, η Hyundai και η θυγατρική της Kia Motors δήλωσαν ότι δεν συζητούν με την Apple για ένα self-driving αυτοκίνητο.

apple car

Η ιστορία

Η Hyundai έκανε μια τολμηρή δήλωση τον περασμένο μήνα όταν επιβεβαίωσε ότι συζητούσε με την Apple σχετικά με μια πιθανή συνεργασία για το Apple Car. Στη συνέχεια, αναθεώρησε τη δήλωση για να πει ότι συνεργάζεται με πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων για μια τεχνολογία self-driving, αλλά δεν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο.

Διάφορες πηγές είχαν αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Apple και η Hyundai συζητούσαν για το Apple Car. Πιο πρόσφατα, αναφορές έδειξαν ότι η Apple θα συνεργαζόταν με τη θυγατρική της Hyundai Kia Motors μέσω μιας πιθανής επένδυσης 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μία έκθεση από την Κορέα είχε αναφέρει κιόλας ότι μπορεί η συμφωνία να ανακοινωθεί αυτό το μήνα.

Την Παρασκευή, το Bloomberg ανέφερε ότι η Hyundai και η Apple σταμάτησαν να διαπραγματεύονται, λέγοντας ότι η Apple «αναστατώθηκε» από την εσφαλμένη δήλωση που έκανε η Hyundai τον περασμένο μήνα. Η Hyundai και η Kia Motors επιβεβαίωσαν την είδηση.

Hyundai και Kia επιβεβαιώνουν

Νέα filings από τη Hyundai και την Kia επιβεβαιώνουν ότι οι εταιρείες σταμάτησαν να συζητούν με την Apple σχετικά με την παραγωγή του Apple Car.

Στα filings, Hyundai και Kia Motors αναγνώρισαν ότι «μιλούσαν με πολλές εταιρείες για την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων», αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Οι μετοχές της Hyundai μειώθηκαν 8,4% μετά από αυτά τα νέα, ενώ οι μετοχές της Kia μειώθηκαν κατά 15,3%.

Σε αυτό το σημείο, η τύχη του Apple Car εξακολουθεί να είναι ασαφής, τουλάχιστον σε ότι αφορά έναν πιθανό συνεργάτη. Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με «τουλάχιστον έξι αυτοκινητοβιομηχανίες» για την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτόνομου αυτοκινήτου της.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS