ΑρχικήHow ToΠώς να περικόψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Πώς να περικόψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Μπορείτε να αφαιρέσετε περιττά pixel από μια εικόνα απευθείας στο Microsoft Word χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο περικοπής. Μπορείτε επίσης να περικόψετε μια φωτογραφία ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Δείτε πώς μπορείτε να περικόψετε μια εικόνα στο Microsoft Word.

Microsoft Word

Πώς να περικόψετε μια εικόνα στο Word

Για να περικόψετε μια εικόνα στο Microsoft Word, ανοίξτε το έγγραφο του Word, προσθέστε μια εικόνα (Insert > Pictures) και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη φωτογραφία κάνοντας κλικ σε αυτήν.

Microsoft Word

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Picture Format”, η οποία εμφανίζεται αφού επιλέξετε την εικόνα. Στη συνέχεια, στην ομάδα “Size”, κάντε κλικ στο “Crop”.

Στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Crop”.

Οι λαβές περικοπής θα εμφανίζονται τώρα γύρω από το πλαίσιο της εικόνας. Για να περικόψετε ορισμένες περιοχές, κάντε κλικ και σύρετε τις λαβές για να καταγράψετε μόνο το περιεχόμενο που θέλετε να διατηρήσετε.

Microsoft Word

Αφού ορίσετε το πλαίσιο περικοπής, κάντε κλικ στο εικονίδιο στο πάνω μισό της επιλογής “Crop” στην ομάδα “Size” της καρτέλας “Picture Format”.

Οι ανεπιθύμητες περιοχές της εικόνας σας έχουν πλέον καταργηθεί.

Microsoft Word

Πώς να περικόψετε μια εικόνα ως σχήμα στο Word

Για να περικόψετε μια εικόνα ως σχήμα, ανοίξτε την εφαρμογή Microsoft Word, εισαγάγετε μια εικόνα (Insert > Pictures) και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εικόνα κάνοντας κλικ σε αυτήν.

Στην καρτέλα “Picture Format”, η οποία εμφανίζεται μετά την επιλογή της εικόνας, κάντε κλικ στο κουμπί “Crop” που βρίσκεται στην ομάδα “Size”. Στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Crop To Shape”.

Microsoft Word

Θα εμφανιστεί ένα υπομενού που εμφανίζει μια μεγάλη βιβλιοθήκη σχημάτων. Επιλέξτε το σχήμα που θέλετε να περικόψετε την εικόνα, κάνοντας κλικ σε αυτό. Σε αυτό το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το σχήμα των δακρύων.

Η εικόνα σας θα περικοπεί τώρα ως το επιλεγμένο σχήμα αυτόματα.

Microsoft Word

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που διατίθενται στο Microsoft Word. Μπορείτε επίσης να κάνετε πράγματα όπως η αφαίρεση του φόντου από μια εικόνα, ο σχολιασμός μιας εικόνας και πολλά άλλα.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS