ΑρχικήinetΓιατί η τιμή του cryptocurrency Dogecoin εκτοξεύθηκε;

Γιατί η τιμή του cryptocurrency Dogecoin εκτοξεύθηκε;

Το Dogecoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε αρχικά ως αστείο, σημείωσε άνοδο πάνω από 800% γιατί ένα board στο Reddit ασχολήθηκε με το cryptocurrency.

Η τιμή του dogecoin διαμορφώθηκε στα 0,070755 $ περίπου στις 12,01 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης, πάνω από 800% από 24 ώρες πριν, αναφέρει η Coingecko.

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 με βάση το meme “doge” που ήταν δημοφιλές εκείνη την εποχή και αφορούσε ένα σκυλί Shiba Inu. Το λογότυπο του Dogecoin είναι ένα Shiba Inu. Αρχικά ξεκίνησε ως αστείο, αλλά έκτοτε βρήκε και αυτό την θέση του στην αγορά.

Dogecoin cryptocurrency

Ενώ βρίσκεται πολύ πίσω από τα Bitcoin και Ether εδώ και πολλά χρόνια, η αναβίωσή του τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στην Reddit ομάδα που ονομάζεται SatoshiStreetBets. Όπως και η ομάδα WallStreetBets, η οποία ήταν πίσω από την GameStop, η SatoshiStreetBets ψάχνει τρόπο να εκτοξεύσει την τιμή των cryptocurrencies.

Το Satoshi είναι το όνομα του μυστηριώδους ιδρυτή ή ομάδας ανθρώπων που ανέπτυξε το Bitcoin.

Στις 12.03 μ.μ. ώρα της Σιγκαπούρης, το Dogecoin είχε προσθέσει περίπου 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς ή στη συνολική αξία του, σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Coinmarketcap. Το συνολικό cap της αγοράς ανήλθε στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ως ένατο μεγαλύτερο cryptocurrency.

Η τιμή του Dogecoin εκτοξεύθηκε όμως τις τελευταίες ώρες έγιναν κάποιες μεγάλες βουτιές στην τιμή του. Η ομάδα στο Reddit ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην πωλούν και να συνεχίζουν να πιέζουν.

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla, είχε δημοσιεύσει ένα tweet για το Dogecoin στο παρελθόν και δήλωσε τον Απρίλιο του 2019 ότι ήταν το αγαπημένο του cryptocurrency.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS