ΑρχικήinetΣυνεργασία Tesla/Samsung: Νέο τσιπ για πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Συνεργασία Tesla/Samsung: Νέο τσιπ για πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Η Tesla συνεργάστηκε με τη Samsung σε ένα νέο τσιπ 5nm που προσφέρει πλήρως αυτόνομη οδήγηση, αναφέρει μια νέα έκθεση που προέρχεται από την Κορέα.

Η Tesla κινείται για να σχεδιάσει τα δικά της chips

Το 2016, η Tesla δημιούργησε μια ομάδα από αρχιτέκτονες chip με επικεφαλή τον θρυλικό σχεδιαστή Jim Keller. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο στόχος ήταν να σχεδιάσουν ένα εξαιρετικά ισχυρό και αποτελεσματικό τσιπ για αυτόνομη οδήγηση.

Το 2019, η Tesla αποκάλυψε τελικά το τσιπ ως μέρος του self-driving computer hardware 3.0 (HW 3.0).

Κατά την κυκλοφορία του νέου chip, ο CEO Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla εργάζεται ήδη για την επόμενη γενιά του chip, και αναμένουν ότι θα είναι τρεις φορές καλύτερη από το προηγούμενο chip.

Tesla Samsung

Το τσιπ αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς της Tesla

Πριν από λίγους μήνες, υπήρχε μια αναφορά ότι η Tesla σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει στο τσιπ αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς μια διαδικασία 7 νανομέτρων από την TSMC, μια εταιρεία από την Ταϊβάν.

Τώρα, μια νέα έκθεση από την Κορέα αναφέρει ότι η Tesla συνεργάζεται με τη Samsung σε ένα τσιπ 5 νανομέτρων για αυτόνομη οδήγηση. Η Samsung είναι ήδη συνεργάτης της Tesla για την παραγωγή των τρεχόντων αυτοκινούμενων τσιπ της στο computer hardware 3.0. Ωστόσο, αυτό το τσιπ βασίζεται σε τεχνολογία 14-nm.

Τα τσιπ 5-nm είναι μια πιο πρόσφατη τεχνολογία που άρχισε να κυκλοφορεί σε εμπορικά προϊόντα μόλις πέρυσι. Βρίσκονται σε μερικά από τα πιο πρόσφατα smartphone, όπως το iPhone 12 της Apple.

Η τελευταία έκθεση για τα νέα τσιπ της Tesla ανέφερε ότι η μαζική παραγωγή είχε προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2021 – πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πιθανό να δούμε αυτά τα τσιπ μέσα στα οχήματα παραγωγής της Tesla έως το 2022.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS