ΑρχικήinetΠρόστιμα στις Valve, Capcom και Zenimax για γεω-αποκλεισμό παιχνιδιών

Πρόστιμα στις Valve, Capcom και Zenimax για γεω-αποκλεισμό παιχνιδιών

Μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια ομάδα εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών επιβλήθηκε πρόστιμο 7,8 εκατομμύριων ευρώ μετά από κατηγορίες πρακτικών γεω-αποκλεισμού. Σε επίσημη απόφαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε ότι οι εταιρείες Capcom, Bandai Namco, ZeniMax, Koch Media, Focus Home Interactive και Valve είχαν παραβιάσει τους νόμους περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Οι εταιρείες ουσιαστικά σε κάποιες χώρες απέκλεισαν περισσότερους από 100 τίτλους του Steam – από το 2010 μέχρι το 2015. Οι εν λόγω τίτλοι κατέστησαν μη διαθέσιμοι στις αγορές της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, παραβιάζοντας έτσι τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «ενιαία αγορά».

Valve, Capcom και Zenimax

Αυτές οι επιχειρηματικές πρακτικές αρνήθηκαν στους ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς της ΕΕ δηλαδή δεν μπορούσαν να κάνουν αγορές μεταξύ των κρατών μελών για να βρουν την καλύτερη προσφορά. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παράνομες πρακτικές της Valve και των πέντε εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών χώρισαν την EEA κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.”

Τα πρόστιμα για κάθε εκδότη προσαρμόστηκαν με βάση το πόσο συνεργάστηκαν με την επιτροπή. Οι περισσότεροι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών είδαν μείωση στο πρόστιμο τους. Στην Valve – που σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνεργάστηκε με την έρευνα – τελικά επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια). Η Valve δήλωσε στην Eurogamer ότι συνεργάστηκε με την Επιτροπή και προτίθεται να ασκήσει έφεση για την απόφαση. Η Focus Home Interactive έλαβε την πιο μεγάλη ποινή – 2,8 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 3,4 εκατομμύρια δολάρια) ακόμη και με μείωση.

“Περισσότερο από το 50% όλων των Ευρωπαίων παίζουν βιντεοπαιχνίδια”, δήλωσε η Εκτελεστική Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager. “Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην Ευρώπη ευδοκιμεί και αξίζει πλέον 17 δισεκατομμυρία ευρώ. Οι σημερινές κυρώσεις κατά των πρακτικών «γεω-αποκλεισμού» της Valve και πέντε εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι σύμφωνα με το δίκαιο για τον ανταγωνισμό της ΕΕ, οι εταιρείες θα πρέπει να να πουλούν τα προϊόντα τους παντού στην Ευρώπη χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις. Τέτοιες πρακτικές στερούν από τους ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς της ΕΕ και την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους με βάση την καλύτερη προσφορά.

Πηγή πληροφοριών: destructoid.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS