ΑρχικήinetΗ Tesla μειώνει τις τιμές του Model 3 στην Ευρώπη

Η Tesla μειώνει τις τιμές του Model 3 στην Ευρώπη

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές του Model 3 σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μειώσεις θα μπορούσαν εν μέρει να συνδεθούν με τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών – αν και ο συσχετισμός δεν είναι ακριβώς συνεπής.

Tesla

Η Tesla στην Ευρώπη

Η Tesla υπήρξε από καιρό ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν πρώτη που επένδυσε στη μαζική παραγωγή, ενώ οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονταν στα ηλεκτρικά «αυτοκίνητα συμμόρφωσης». Αυτό επέτρεψε στην Tesla να γίνει ο leader στις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων πολλών χωρών.

Στην Ευρώπη, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν καθώς οι παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να κυκλοφορούν νέα προγράμματα ηλεκτρικών οχημάτων και να εστιάζουν στις παραδόσεις στην Ευρώπη.

Η Tesla εξακολουθεί να κάνει πολλές παραδόσεις στην Ευρώπη, αλλά έχει χάσει ένα μερίδιο αγοράς από πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Tesla

Προσαρμογές τιμών των Tesla στην Ευρώπη

Η Tesla προσάρμοσε την τιμή του Model 3 σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθούν οι αλλαγές των τιμών για παράδειγμα στη Γερμανία:

  • Model 3 Standard Range Plus: από 42,990 € στα 39,990 €
  • Model 3 Lang Range AWD: από 52,490 € στα 49,990 €
  • Model 3 Performance: από 58.490 € στα 54.990 €

Η Γερμανία γίνεται μια σημαντική αγορά για την Tesla καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει στην κατασκευή ενός εργοστασίου στο Βερολίνο. Και άλλες ευρωπαϊκές αγορές έχουν λάβει παρόμοια μείωση τιμών από την μια μέρα στην άλλη.

Το ευρώ κέρδισε το αμερικανικό δολάριο το προηγούμενο έτος, το οποίο εν μέρει θα μπορούσε να εξηγήσει τις μεταβολές των τιμών:

Ωστόσο, οι αλλαγές τιμών του Model 3 δεν είναι συνεπείς με τη συναλλαγματική ισοτιμία σε άλλες αγορές.

Για το Standard Range Plus Model 3, η αλλαγή των τιμών είναι πέρα ​​από τη συναλλαγματική ισοτιμία, καθώς η Τesla άρχισε πρόσφατα να κατασκευάζει την έκδοση του Model 3 για την Ευρώπη στο Gigafactory Shanghai στην Κίνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μείωση των τιμών του Model 3 στην Ευρώπη έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την αύξηση της τιμής του Model S.

Στην Ευρώπη, το Model 3 είναι το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις της Tesla, αλλά η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την κυκλοφορία του Model Y, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στο Gigafactory Berlin που είναι υπό κατασκευή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS