ΑρχικήsecurityΧάκερς παρέχουν δωρεάν online 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pixlr!

Χάκερς παρέχουν δωρεάν online 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pixlr!

Χάκερς διέρρευσαν 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pixlr που περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την εκτέλεση phishing και credential stuffing επιθέσεων.

Το Pixlr είναι μια δωρεάν online εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που έχει παρόμοιες δυνατότητες με έναν επαγγελματικό επεξεργαστή φωτογραφιών για desktops όπως το Photoshop. Ενώ το Pixlr προσφέρει δωρεάν βασικά εργαλεία επεξεργασίας, παρέχει επίσης premium συνδρομές που δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πιο προηγμένα εργαλεία και λειτουργίες για να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους.

Χάκερ παρέχει δωρεάν online 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pixlr!

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, οι χάκερς της ομάδας που είναι γνωστή ως “ShinyHunters” παρέχουν δωρεάν σε ένα υπόγειο φόρουμ ένα database που ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει από το Pixlr, ενώ παραβίασαν επίσης το site επεξεργασίας φωτογραφιών “123rf”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pixlr και το 123rf ανήκουν στην εταιρεία “Inmagine”.

Η ShinyHunters είναι γνωστή για την παραβίαση sites και την πώληση κλεμμένων databases. Η εν λόγω hacking ομάδα βρισκόταν πίσω από πολυάριθμες παραβιάσεις δεδομένων συμπεριλαμβανομένων εκίνων που σημειώθηκαν στις Tokopedia, Homechef, Minted, Chatbooks, Dave, Promo, Mathway και Wattpad.

Χάκερ παρέχει δωρεάν online 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pχlr!

Το database που φέρεται να ανήκει στο Pixlr περιέχει περίπου 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται διευθύνσεις email, ονόματα σύνδεσης, κωδικοί πρόσβασης SHA-512, χώρα του χρήστη και άλλες πληροφορίες.

Η ShinyHunters δήλωσε ότι έκλεψε το database από το AWS bucket της εταιρείας στα τέλη του 2020.

Χάκερ παρέχει δωρεάν online 2 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Pixlr!

Τί πρέπει να κάνουν οι χρήστες του Pixlr;
Στους χρήστες του Pixlr συνιστάται να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους στο site και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, πρέπει να χρησιμοποιούν έναν μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης που δεν χρησιμοποιούν σε κανένα άλλο site. Εάν χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασης του Pixlr και σε άλλα sites, θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους σε αυτά τα sites και να θέσουν έναν μοναδικό κωδικό σε καθένα από αυτά. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν σε διαφορετικά sites.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS