ΑρχικήinetΗ Canon σας επιτρέπει να «τραβάτε φωτογραφίες» από το διάστημα

Η Canon σας επιτρέπει να «τραβάτε φωτογραφίες» από το διάστημα

Αντί να κυκλοφορήσει νέες κάμερες για το CES 2021, η Canon κάνει κάτι διαφορετικό: Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες από το διάστημα. Η εταιρεία παρουσίασε έναν διαδραστικό ιστότοπο που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον δορυφόρο CE-SAT-1, εξοπλισμένο με ένα ελαφρώς τροποποιημένο 5D Mark III DSLR, για να τραβήξετε προσομοιωμένες φωτογραφίες τοποθεσιών όπως η Νέα Υόρκη, οι Μπαχάμες και το Ντουμπάι.

Canon

Η Canon κυκλοφόρησε τον μικρό δορυφόρο (μεγέθους βαρελιού κρασιού) τον Ιούνιο του 2017. Διαθέτει κάμερα EOS 5D Mark III που είναι εξοπλισμένη με τηλεσκόπιο 3720 mm τύπου Cassegrain 40 cm. Η Canon ισχυρίζεται ότι ο δορυφόρος θα έχει υψηλότερη ανάλυση από τον WorldView-4. Επίσης διαθέτει PowerShot S110 για ευρύτερες εικόνες.

Το διαδραστικό demo σάς επιτρέπει να τραβάτε εικόνες από πολλές τοποθεσίες, με κάθε λήψη να δείχνει τη θέση και το ύψος της εικόνας. Ωστόσο, χρησιμοποιεί προ-καταγεγραμμένες εικόνες, οπότε δεν τραβάτε live ή μοναδικές φωτογραφίες. Εάν ήταν live, το CE-SAT-1 θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ταχύτητα περίπου 17.000 μίλια την ώρα, κάνοντας το γύρο του πλανήτη σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Ωστόσο, το demo σας δίνει μια αίσθηση για τις δυνατότητες και την ανάλυση του δορυφόρου.

Canon

Την εμπειρία αφηγείται η αστροναύτης Marsha Ivins, ο οποίος εξηγεί τον σκοπό και το σχεδιασμό του δορυφόρου. Οι μικροί δορυφόροι είναι πολύ μικρότεροι και φθηνότεροι από τους συνηθισμένους δορυφόρους και η Canon ελπίζει να δημιουργήσει μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων γύρω τους έως το 2030.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS