ΑρχικήsecurityΟι αρχές έκλεισαν τη μεγαλύτερη dark web αγορά του κόσμου!

Οι αρχές έκλεισαν τη μεγαλύτερη dark web αγορά του κόσμου!

Η DarkMarket, η μεγαλύτερη ίσως dark web αγορά στον κόσμο, έκλεισε χάρη σε μια διεθνή επιχείρηση, που συντόνιζε η Europol. Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν Αυστραλό άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο χειριστής του παράνομου site και προχώρησαν σε κατάσχεση 20 servers που το φιλοξενούσαν, τερματίζοντας έτσι αυτό το κέντρο παράνομης δραστηριότητας.

dark web αγορά

Πριν κλείσει, η DarkMarket είχε περίπου 500.000 χρήστες και 2.400 πωλητές και διευκόλυνε πάνω από 320.000 συναλλαγές, σύμφωνα με την Europol. Η dark web αγορά χρησιμοποιήθηκε για διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως ανταλλαγή ναρκωτικών και πλαστών χρημάτων, κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών και κακόβουλων λογισμικών. Οι συναλλαγές γίνονταν κυρίως σε bitcoin και monero και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Europol, ξεπερνούσαν τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Οι ευρωπαϊκές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τους servers της DarkMarket από την Ουκρανία και τη Μολδαβία για να ερευνήσουν τους αγοραστές και τους πωλητές που χρησιμοποίησαν την dark web αγορά για παράνομες συναλλαγές.

Σύμφωνα με το The Guardian, οι ερευνητές ανακάλυψαν και έκλεισαν τη DarkMarket στα πλαίσια μιας ευρύτερης έρευνας για την web-hosting εταιρεία Cyberbunker. Η Cyberbunker είχε φιλοξενήσει διακομιστές τόσο του The Pirate Bay όσο και του WikiLeaks στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές προσπαθούν να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές του dark web. Για παράδειγμα, η Wall Street Market, μια άλλη dark web αγορά, βρήκε παρόμοιο τέλος με αυτό της DarkMarket το 2020, κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής έρευνας. Επίσης, άλλα παρόμοια sites, όπως το Empire Market έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Καθώς φαίνεται, τον τελευταίο καιρό, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν γίνει πιο επιθετικές στο κυνήγι αυτών των αγορών, ενώ είναι σε θέση να κατανοήσουν πολύ καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούν τα παράνομα sites.

DarkMarket

Όσον αφορά στη σύλληψη του Αυστραλού, που θεωρείται χειριστής της DarkMarket, έγινε χάρη στη συντονισμένη δράση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, της Scotland Yard, του FBI, της Europol και των γερμανικών αρχών.

Η σύλληψη έγινε όταν ο 34χρονος ύποπτος, γνωστός ως Julian K, προσπάθησε να περάσει από τη Δανία στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να μιλήσει στους ανακριτές και στους αξιωματούχους του δικαστηρίου.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS