ΑρχικήsecuritymyGov: Ποινή φυλάκισης για πράκτορα που χρησιμοποιούσε το app

myGov: Ποινή φυλάκισης για πράκτορα που χρησιμοποιούσε το app

Ένας μη εγγεγραμμένος πράκτορας, που χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες myGov, ο 72χρονος Kent Scott Hacker, βρέθηκε ότι παρείχε παράνομα υπηρεσίες φόρων και BAS έναντι αμοιβής, βάζοντας σε κίνδυνο τα δεδομένα των πελατών του. Και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης και πρόστιμο από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

mygov

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δέχτηκε επίσης το αίτημα της TPB για μόνιμες αγωγές κατά του κ. Hacker και των σχετικών οντοτήτων, της One Stop Global Staffing Pty Ltd (OSGS) και της Naleview Pty Limited, από περαιτέρω παροχή μη καταχωρισμένων υπηρεσιών φορολογικών αντιπροσώπων.

Δουλεύοντας από ένα γραφείο στην πόλη του Μπρίσμπαν και από ένα γραφείο στο Στάφορντ στα βόρεια προάστια του Μπρίσμπεϊν, ο κ. Hacker βρέθηκε ότι είχε παραβιάσει το νόμο περί φορολογικών υπηρεσιών 45 φορές και οι δύο εταιρείες του 42 φορές.

Ο κ. Hacker, ο οποίος καθοδηγούσε τους πελάτες του να καταθέτουν μέσω των λογαριασμών τους στη myGov, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τα προσωπικά όσο και τα οικονομικά τους δεδομένα, κρίθηκε επίσης ένοχος για περιφρόνηση του δικαστηρίου αφού συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες παρά το γεγονός ότι έλαβε δικαστική απόφαση η οποία όριζε να σταματήσει να το κάνει, τον Μάρτιο του 2019.

Είπε στο δικαστήριο ότι έγινε φορολογικός πράκτορας το 1972, αλλά ότι η άδεια του έληξε το 1982/83 και έκτοτε εργαζόταν ως λογιστής.

Εκδίδοντας την απόφασή του, ο δικαστής Darryl Rangiah είπε ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα για να αποτρέψει άλλους από την παροχή φορολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αντιπροσώπων BAS, χωρίς να έχουν εγγραφεί στην TPB.

«Απαιτούνται αυστηρές κυρώσεις για να αποτρέψουν όσους μπορεί να θεωρήσουν την απαίτηση εγγραφής ως προαιρετική», δήλωσε ο δικαστής Rangiah.

Ο πρόεδρος της TPB, Ian Klug δήλωσε ότι η ποινή φυλάκισης και το βαρύ πρόστιμο αποτελούν σαφή προειδοποίηση για τους μη εγγεγραμμένους πράκτορες.

«Η TPB θα ενεργήσει σθεναρά εναντίον εκείνων που ενεργούν εκτός νόμου και υποστηρίζει την επιβολή των κυρώσεων που επιβάλλονται στον κ. Hacker και στις συνδεδεμένες εταιρείες του», δήλωσε ο κ. Klug.

«Για σχεδόν δύο χρόνια, ο κ. Hacker αγνόησε δικαστικές εντολές και η συμπεριφορά του έθεσε τους πελάτες του σε κίνδυνο και υπονόμευε την ακεραιότητα του φορολογικού συστήματος. Η TPB θα συνεχίσει να στοχεύει μη εγγεγραμμένους πράκτορες, για να διασφαλίσει τη διατήρηση των επαγγελματικών και ηθικών προδιαγραφών του φορολογικού επαγγέλματος.»

«Η καταδίκη, που προβλέπει πρόστιμο άνω των 640.000 δολαρίων και φυλάκιση για τον κ. Hacker, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλους απατεώνες συμβούλους και στην κοινότητα ότι δεν θα γίνονται ανεκτές παράνομες πράξεις αυτού του είδους».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS