ΑρχικήinetFauci: Το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι «πολύ πιθανό» να λειτουργήσει και...

Fauci: Το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι «πολύ πιθανό» να λειτουργήσει και στην μετάλλαξη

Η μετάλλαξη του COVID-19 που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και λέγεται ότι είναι πιο μεταδοτική εμφανίστηκε τώρα και στην Καλιφόρνια, δήλωσε ο κυβερνήτης του κράτους την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την πρώτη μετάλλαξη στις ΗΠΑ, στο Κολοράντο.

COVID-19
3D illustration

Μιλώντας με τον Anthony Fauci σε μια συνομιλία στο Facebook Live, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom είπε ότι ένα κρούσμα εντοπίστηκε την Τετάρτη το πρωί στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Αν και το νέο στέλεχος φαίνεται να μεταδίδεται πιο εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο, ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν φαίνεται να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί.

“Δεν φαίνεται να αποφεύγεται η προστασία που παρέχεται από τα αντισώματα που προκαλούνται από τα εμβόλια”, δήλωσε ο Fauci. “Παρόλο που έχει αλλάξει ένα μέρος του ιού, είναι πολύ πιθανό τα άλλα συστατικά της αντίδρασης που προκαλείται από το εμβόλιο να σας προστατεύσουν.”

Ωστόσο, ο Fauci είπε ότι οι υπεύθυνοι της δημόσιας υγείας παρακολουθούν στενά τη μετάλλαξη, που ονομάζεται B.1.1.7.

Το νέο στέλεχος του COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο και αργότερα ώθησε τη χώρα να εφαρμόσει ένα αυστηρό lockdown κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θέτοντας ισχυρότερες προϋποθέσεις εισόδου για ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραλλαγή έχει εμφανιστεί και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιαπωνία.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η παραλλαγή είναι πιο θανατηφόρα από τα γνωστά στελέχη του COVID-19 ή ότι κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους. Ωστόσο, μια μελέτη που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από μια ομάδα επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι είναι 56% πιο μεταδοτική, ανέφεραν οι The New York Times. Η βρετανική κυβέρνηση είχε πει νωρίτερα ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS