ΑρχικήHow ToMac: Είστε multitaskers; Δείτε πώς να διαχωρίσετε την οθόνη του pc σας!

Mac: Είστε multitaskers; Δείτε πώς να διαχωρίσετε την οθόνη του pc σας!

Είστε χρήστες Mac και multitaskers; Σίγουρα θα έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές και να έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά στην οθόνη του pc σας. Ωστόσο, το να πρέπει να αλλάζετε συνεχώς το ένα παράθυρο μετά το άλλο για να κάνετε τη δουλειά σας, μπορεί να εξελιχθεί σε μία κουραστική ή και βαρετή διαδικασία. Αν θέλετε, λοιπόν, να μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα ανοιχτά πάνω από 1 παράθυρα, σας έχουμε τη λύση.

Εάν έχετε το χώρο για ρύθμιση διπλής οθόνης, αυτή είναι μια επιλογή. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχει ένας σχετικά απλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Η Apple λάνσαρε το λειτουργικό σύστημα macOS Catalina με λειτουργία προβολής διαχωρισμένης οθόνης. Έτσι, μπορείτε πλέον να γεμίσετε την οθόνη του Mac σας με δύο εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος και να σύρετε τα παράθυρά σας. Εάν χρησιμοποιείτε Catalina ή νεότερη έκδοση, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία.

Mac: Είστε multitaskers; Δείτε πώς να διαχωρίσετε την οθόνη του pc σας!

Πώς να εφαρμόσετε την προβολή διαχωρισμένης οθόνης σε Mac
Από την επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου σας, βρείτε τα κόκκινα, κίτρινα και πράσινα κουμπιά. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το πράσινο κουμπί ή κάντε κλικ και κρατήστε το πατημένο. Θα δείτε μια σειρά επιλογών για την προβολή της οθόνης σας.

Mac: Είστε multitaskers; Δείτε πώς να διαχωρίσετε την οθόνη του pc σας!

Κάντε κλικ είτε στο “Παράθυρο πλακιδίων προς τα αριστερά της οθόνης” είτε στο “Παράθυρο πλακιδίων προς τα δεξιά της οθόνης” και το τρέχον παράθυρο θα εμφανιστεί αντίστοιχα στα αριστερά ή στα δεξιά της οθόνης σας.

Όλα τα άλλα παράθυρα που έχετε ανοίξει στον Mac σας θα εμφανίζονται στην αντίθετη πλευρά της διαχωρισμένης οθόνης σας. Κάντε κλικ στο παράθυρο που θέλετε να εμφανίσετε. Τώρα βρίσκεστε σε λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης (split screen).

Mac: Είστε multitaskers; Δείτε πώς να διαχωρίσετε την οθόνη του pc σας!

Πρόσβαση στο Mission Control σε προβολή διαχωρισμένης οθόνης
Τώρα μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ δύο παραθύρων σε λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης. Εάν θέλετε να ανοίξετε άλλες εφαρμογές ενώ βρίσκεστε σε διαχωρισμένη προβολή, ανοίξτε το Mission Control χρησιμοποιώντας το πλήκτρο «Mission Control», το F3 στα πληκτρολόγια ή το κουμπί με τα τρία ορθογώνια στη γραμμή αφής μόλις εμφανιστούν τα πλήκτρα λειτουργίας ή:

  • Πατώντας «Control» και το πάνω βέλος
  • Κάνοντας swipe up με τρία ή τέσσερα δάχτυλα στο trackpad σας
  • Πατώντας δύο φορές με δύο δάχτυλα στο Magic Mouse

Θα εμφανιστούν όλα τα άλλα παράθυρα που έχετε ανοίξει. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να κάνετε κλικ σε αυτά για εναλλαγή μεταξύ αυτών των παραθύρων και της προβολής της οθόνης σας.

Προσαρμογή της προβολής διαχωρισμένης οθόνης
Σε περίπτωση που θέλετε να μετακινήσετε ένα παράθυρο από τη μια πλευρά στην άλλη σε διαχωρισμένη προβολή, σύρετε αυτό το παράθυρο στην άλλη πλευρά κάνοντας κλικ οπουδήποτε στη γκρι γραμμή μενού αυτού του παραθύρου.

Χρειάζεστε λίγο περισσότερο χώρο προβολής στο υπολογιστικό σας φύλλο; Για να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων, κάντε κλικ στο μαύρο περίγραμμα μεταξύ των δύο οθονών. Σύρετε τον κέρσορα για να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πώς να βγείτε από τη λειτουργία διαχωρισμού οθόνης
Μόλις ολοκληρώσετε με τη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης, μπορείτε εύκολα να βγείτε από αυτήν. Και από τα δύο παράθυρα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την οθόνη μέχρι να εμφανιστεί ξανά η γκρι γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί και θα βγείτε αυτόματα από τη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού και κάντε κλικ στο “Έξοδος από πλήρη οθόνη”.

Αυτό το παράθυρο θα επιστρέψει στην κανονική του προβολή, ενώ το δεύτερο σας παράθυρο θα παραμείνει σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Χρησιμοποιήστε το «Mission Control» για να μεταβείτε σε αυτό το παράθυρο. Και πάλι, τοποθετήστε το δείκτη στο πάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί ξανά η γκρίζα γραμμή και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί για έξοδο από την προβολή πλήρους οθόνης.

Για πολλούς εργαζομένους, η προβολή διαχωρισμένης οθόνης είναι απαραίτητη, αλλά είναι μια χρήσιμη λειτουργία για σχεδόν οποιονδήποτε. Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι δεν απαιτείται ρύθμιση διπλής οθόνης.

Πηγή: howtogeek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS