Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Συμβουλές για ασφαλές gaming στο Διαδίκτυο, από την ESET

Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, από τις πρώτες αερομαχίες που συμμετείχαν Έλληνες, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους, αλλά με μια διαφορά: αυτές οι αερομαχίες, γίνονταν για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο. Ο λόγος για το παιχνίδι «Air Warrior», την εταιρεία Compulink που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που προσέφερε dial-up σύνδεση και φυσικά τα modem της εποχής<…>

ταχύτητας 2.400bps έως 9.600bps (για να αντιληφθούμε την διαφορά με τις σημερινές ταχύτητες, αρκεί να πούμε ότι η γραμμή aDSL των 24Mbit ισούται με -κρατηθείτε- 25.165.824 εκατομμύρια bps).

Πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι από τότε, σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας και των υπολογιστών, του Internet, των modem και δυστυχώς των ιών / κακόβουλου λογισμικού, το οποίο πλέον δύναται να καταστρέψει εντελώς την διασκέδαση του υποψήφιου Διαδικτυακού gamer. Το gaming ωστόσο έχει γίνει μια τεράστια επιχείρηση με πολλά δημοφιλή online παιχνίδια, όπως το World of Warcraft, το οποίο χρειάζεται εγγραφή επί πληρωμή. Ως εκ τούτου, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία επικείμενου κέρδους.

Οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι online gamers

• Phishing: Τα ψεύτικα sites παιχνιδιών είναι ένα γόνιμο έδαφος ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούν URLs πανομοιότυπα με το αυθεντικό. Εκεί, ο ανυποψίαστος gamer μπορεί, όχι μόνο να μολυνθεί με ποικίλης μορφής malware, αλλά και να πέσει σε μία παγίδα που υποκλέπτει τα προσωπικά του στοιχεία, κάτι που μπορεί να αποβεί πραγματικός οικονομικός πονοκέφαλος.

• Κοινωνικά Δίκτυα: Όπως στην πραγματική ζωή, ο βασικός κανόνας επιβίωσης είναι να εμπιστεύεσαι μόνο τους πραγματικούς σου φίλους. Πολλοί ψεύτικοι και κακόβουλοι λογαριασμοί Facebook δηλώνουν νόμιμοι δημιουργοί παιχνιδιών, οπότε η προστασία των προσωπικών δεδομένων κρίνεται αναγκαία.

• Μολυσμένα παιχνίδια και λογισμικό εξαπάτησης: Μπορείς να μολυνθείς χρησιμοποιώντας σπασμένα η ψεύτικα παιχνίδια. Καιροφυλακτούν με αφορμή το πάθος σου για παιχνίδι και διανέμονται μέσω online downloading. Να είσαι περισσότερο προσεχτικός με την επισύναψη αρχείων στο e-mail σου, και φυσικά με τα αφαιρούμενα μέσα όπως τα USB drives. Τα σπασμένα η ψεύτικα παιχνίδια κρύβουν κίνδυνους μόλυνσης.

• Malware: Αυτήν την στιγμή, ένα από τα πιο διαδεδομένα malware είναι το Win32/PSW.OnLineGames. Ο εν λόγω ιός είναι ένας τύπος trojan που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις phishing ειδικά στους gamers: αυτό το είδος malware εισχωρεί με keylogging και (μερικές φορές) με rootkit, περισυλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με online παιχνίδια και διαπιστεύσεις χρηστών. Η αποσπώμενη πληροφορία στέλνεται στον υπολογιστή ενός απομακρυσμένου εισβολέα. Για αυτό είναι τόσο σημαντικό οι συμμετέχοντες στα MMORPGs (Massively Multi-player Online Role Playing Games), όπως το Lineage και το World of Warcraft, και τα “metaverses” όπως το Second Life, οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για τις ποικιλίες απειλών εναντίον τους.

Πώς μπορεί ο φανατικός gamer να προστατευθεί;

Η ESET προσφέρει 5 συμβουλές:

1. Χρησιμοποίησε ενημερωμένο antivirus και λύση ασφάλειας με Antispyware και Firewall: Το ESET Smart Security 5 και το ESET NOD32 Antivirus προσφέρουν τη λειτουργία Gamer Mode που δεν αποσπά τον χρήστη με το άνοιγμα pop up παραθύρων, εξοικονομώντας τις πηγές του συστήματος, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι.

2. Κάνε χρήση πάντα διαφορετικών κωδικών για διαφορετικούς λογαριασμούς, και να μην είναι απλοί.

3. Πληκτρολόγησε το URL του online παιχνιδιού ή χρησιμοποίησε σελιδοδείκτες στον browser – έτσι αποφεύγεται λανθασμένο κλικάρισμα σε μολυσμένο σύνδεσμο στη μηχανή αναζήτησης.
4. Προστάτευε με κωδικούς τα προσωπικά σου δεδομένα στον υπολογιστή ή το cloud εάν δεν είναι απευθείας αναγκαίο για την gaming εμπειρία σου.

5. Μη χρησιμοποιείς ποτέ σπασμένο λογισμικό, μπορεί να είναι κακόβουλο.

Πηγή: zougla.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *