ΑρχικήHow ToΠώς μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα το Wi-Fi σας με QR code;

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα το Wi-Fi σας με QR code;

Η πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi σε νέα smartphones, tablets, αλλά και στα τηλέφωνα των επισκεπτών σας, μπορεί να είναι πολλές φορές μία βαρετή διαδικασία, ειδικά αν έχετε πολύπλοκο κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο απλή, μετατρέποντας τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σε ένα εύχρηστο Wi-Fi QR code, ώστε ο καθένας να μπορεί να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό σας, χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνετε συνεχώς την ίδια διαδικασία.

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα το Wi-Fi σας με QR code;

Πώς να δημιουργήσετε QR code για τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi
Η δημιουργία QR code είναι μια αρκετά γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Και μόλις το δημιουργήσετε, μπορείτε να το εκτυπώσετε και να κρατήσετε ένα αντίγραφο, ώστε οποιοσδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi σας, να χρειάζεται απλά να σκανάρει το QR code.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, επισκεφθείτε ένα site όπως το qifi.org. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας τα στοιχεία του Wi-Fi, ώστε να μπορείτε να τα πληκτρολογήσετε. Μετά, επιλέξτε τον τύπο κρυπτογράφησής σας από το αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει επιλογές όπως “WEP”, “WPA / WPA2” ή Καμία. Κατόπιν, εισάγετε το όνομα του δικτύου Wi-Fi στο πεδίο SSID και τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Κλειδί. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία!” και το QR code θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα το Wi-Fi σας με QR code;

Από εκεί, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, να το εξάγετε ή να το εκτυπώσετε. Τοποθετήστε το κάπου που να έχετε εύκολη πρόσβαση, χωρίς ωστόσο να είναι ορατό σε κάποιον που δεν θέλετε να αποκτήσει πρόσβαση στο Wi-Fi σας.

Οι χρήστες τόσο Android όσο και iOS συσκευών μπορούν να σκανάρουν το QR code χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου. Εναλλακτικά, μπορούν να κατεβάσουν μια third-party εφαρμογή σάρωσης QR, όπως το NeoReader QR & Scanner Barcode για iOS και Android. Μετά τη σάρωση του code, η συσκευή θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο.

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το qifi.org ή οποιαδήποτε άλλη γεννήτρια QR code που χρησιμοποιεί καθαρή JavaScript. Αυτό σημαίνει ότι το code σας δημιουργείται στο πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής σας και δεν υπάρχει επικοινωνία με servers κατά τη διαδικασία της δημιουργίας. Το QiFi εξακολουθεί να είναι ασφαλές ακόμη και αν πατήσετε το κουμπί “Αποθήκευση”, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται στο HTML5 localStorage.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS