Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Προσοχή στο νέο Apple iTunes phishing email

Ένα νέο έξυπνο phishing email κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο και σκοπεύει να ξεγελάσει τους χρήστες με μια ψεύτικη ενημέρωση για τον λογαριασμό στο iTunes. Σκοπός της νέας επίθεσης phishing είναι να υποκλέψει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης της Apple.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει θέμα: “Αλλαγή Στοιχείων Λογαριασμού” και φαίνεται ότι προέρχεται από την Apple αλλά η διεύθυνση του αποστολέα είναι:

“do_not_reply@itunes.com.Με μια πιο προσεκτική ματιά στα headers του e-mail προκύπτει ότι προήλθε από μια άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι μέσω εξυπηρετητών αλληλογραφίας της Apple.

Η Trend Micro αναφέρει ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό το ψεύτικο email διαδίδεται σχεδόν με την ίδια ταχύτητα ενός πραγματικού μηνύματος της Apple, γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την συγκεκριμένη εκστρατεία phishing.

Το ψεύτικο email ενημερώνει τους δικαιούχους ότι το Apple ID τους “ενημερώθηκε” και περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο όπου οι χρήστες θα πρέπει να τον ανοίξουν για να δουν και να ενημερώσουν και τις ρυθμίσεις ασφάλειας. Το link φαίνεται ως “appleid.apple.com” και ανακατευθύνει τους χρήστες σε μια εντυπωσιακά όμοια ιστοσελίδα με αυτή της Apple, όπου η μόνη διαφορά είναι ότι περιλαμβάνει διαφημίσεις στο κάτω μέρος της.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *