ΑρχικήyoutubeSalesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Salesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η κορυφαία εταιρεία software “Salesforce” που πρόσφατα ξεπέρασε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, μπαίνει βαθύτερα στην απόκτηση του Slack, σε ένα megadeal ύψους 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι φήμες για συμφωνία των δύο εταιρειών εμφανίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, οδηγώντας σε άνοδο της τιμής της μετοχής του Slack. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αυτή είναι σε αξία 24 φορές μεγαλύτερη από τα εκτιμώμενα έσοδα της εταιρείας για το 2021.

Ο συνιδρυτής και CEO της Salesforce, Marc Benioff, δήλωσε ότι η Salesforce μαζί με το Slack θα διαμορφώσουν το μέλλον του εταιρικού software και θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται όλοι στον εργασιακό ψηφιακό κόσμο.

Salesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Salesforce CEO,Marc Benioff

Επιπλέον, ο CEO του Slack, Stewart Butterfield, ανέφερε πως καθώς το software διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην απόδοση κάθε οργανισμού, η εταιρεία μοιράζεται ένα όραμα για μειωμένη πολυπλοκότητα, αυξημένη ισχύ και ευελιξία, και τελικά μεγαλύτερο βαθμό ευθυγράμμισης και οργανωτικής ευελιξίας. Δεν έκρυψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του για το megadeal.

Η εταιρεία είχε χάσει από τις αρχές του 2020 περίπου το 40% της αξίας της. Προτού διαρρεύσει η συμφωνία της με τη Salesforce, άξιζε μόνο μερικά δολάρια ανά μετοχή περισσότερο από την τιμή αναφοράς της άμεσης καταχώρησης. Η τρέχουσα αποτίμηση του Slack, σύμφωνα με το Yahoo και το Google Finance, υπερβαίνει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι η εξαγορά επηρέασε θετικά την μετοχή της εταιρείας. Το Slack σημείωσε άνοδο περίπου 48% από τη στιγμή της γνωστοποίησης της συμφωνίας με την Salesforce.

Salesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Salesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Εξαγοράζοντας το Slack, μια υπηρεσία με πάνω από 130.000 επί πληρωμή πελάτες, η Salesforce ενισχύει το χαρτοφυλάκιο εταιρικών εφαρμογών που διαθέτει ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε νέους τομείς ανάπτυξης. Η Salesforce θεωρεί επίσης ότι μπορεί με αυτή την εξαγορά να βοηθήσει το Slack να περάσει στο επόμενο στάδιο της δικής του ανάπτυξης εσόδων, καθώς από τη φάση του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εισέρχεται στη φάση των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια ιδιαίτερα “κρίσιμη” στιγμή, σύμφωνα με την εταιρεία. Με αυτή την εξαγορά, η Salesforce αποκτά ένα πολύ δυνατό “όπλο” στον ανταγωνισμό της με τη Microsoft.

Salesforce: Aγοράζει το Slack έναντι 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
CEOs των Microsoft, Slack και Salesforce

Η σημερινή συμφωνία έρχεται αφότου η Salesforce αγόρασε την Quip το 2016 στην τιμή των 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Salesforce έδειξε το 2016 ενδιαφέρον και για το Twitter, την ίδια χρονιά που η Microsoft έδειξε ενδιαφέρον για το Slack, αλλά τελικά αποχώρησε από αυτήν τη συμφωνία επειδή οι μέτοχοι δεν ήθελαν να ασχοληθούν με την αμφιλεγόμενη πλευρά της social πλατφόρμας.

Το Slack ιδρύθηκε το 2013, προερχόμενο ωστόσο από μια online multiplayer game εταιρεία με την ονομασία “Glitch” που ιδρύθηκε το 2009. Ενώ το παιχνίδι ήταν τελικά μια αποτυχία, η startup εταιρεία ανέπτυξε ένα εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων στη διαδικασία δημιουργίας αυτής της εταιρείας που αργότερα εξελίχθηκε στο Slack.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Slack αντιμετώπιζε πάντα ανταγωνισμό από διάφορους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft, η Cisco, το Facebook, η Google, η Asana και η Monday.com.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS