ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση έπληξε τη σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης!

Ransomware επίθεση έπληξε τη σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης!

Η σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης υπέστη ransomware επίθεση στις 25 Νοεμβρίου κι έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα δικτύου της που επηρεάστηκαν. Η σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης διαχειρίζεται όλα τα δημόσια σχολεία στην κομητεία της Βαλτιμόρης του Μέριλαντ, ενώ είναι το 25ο μεγαλύτερο σχολικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ο Mychael Dickerson, επικεφαλής του προσωπικού της συνοικίας, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση επηρέασε τα γραφεία, το site, το σύστημα email, καθώς και το σύστημα βαθμολογίας της σχολικής συνοικίας. Η συνοικία έπρεπε επίσης να αναστείλει τις online διδασκαλίες και να κλείσει τα γραφεία της αφού η ransomware επίθεση έπληξε τα συστήματά της.

Ransomware επίθεση έπληξε τη σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης!

Ο Mychael Dickerson ανέφερε επίσης στη σχετική του ανακοίνωση ότι τα Δημόσια Σχολεία της Βαλτιμόρης έπρεπε να κλείσουν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στο δίκτυο. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα δημόσια σχολεία της κομητείας της Βαλτιμόρης μπορούν να επιβεβαιώσουν τη ransomware επίθεση, η οποία προκάλεσε τη διακοπή των συστημάτων IT. Ο Dickerson τόνισε επίσης ότι η ομάδα τεχνολογίας της BCPS εργάζεται επί του παρόντος για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αποκατάσταση των συστημάτων.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, ανάλογα με τη ransomware συμμορία που κρυπτογράφησε τα συστήματα της σχολικής συνοικίας, αυτή η επίθεση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παραβίαση δεδομένων, εάν οι πληροφορίες υπαλλήλων και μαθητών έχουν κλαπεί από τους υπολογιστές της.

Αυτήν τη στιγμή, περισσότερες από 20 ransomware επιχειρήσεις κλέβουν ευαίσθητα έγγραφα από servers θυμάτων τους προτού κρυπτογραφήσουν συστήματα δικτύου.

Ransomware επίθεση έπληξε τη σχολική συνοικία της Βαλτιμόρης!

Η συνοικία των Δημόσιων Σχολείων της Βαλτιμόρης δημοσίευσε επίσης μια ειδοποίηση στο site της, προτρέποντας τους μαθητές να χρησιμοποιούν μόνο συσκευές που έχουν δοθεί από την σχολική συνοικία για online διδασκαλίες. Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση επεσήμανε τα ακόλουθα:
“Οι μαθητές που συμμετέχουν σε online διδασκαλίες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο laptop ή συσκευές που παρέχονται από το σχολείο τους. Μην χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας laptop ή desktop.”

Η κομητεία της Βαλτιμόρης δήλωσε στο WMAR ότι δεν έχει βρει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα κυβερνητικά συστήματα παραβιάστηκαν κατά την ransomware επίθεση. Τον Μάιο του 2019, το Δημαρχείο της Βαλτιμόρης δέχτηκε επίθεση από το RobbinHood ransomware κατά την οποία κρυπτογραφήθηκαν δεδομένα του. Εκείνη την περίοδο, η πόλη έπρεπε να θέσει εκτός λειτουργίας τους περισσότερους servers της, ώστε να αποτρέψει το malware από το να εξαπλωθεί και να κρυπτογραφήσει άλλα συστήματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS