ΑρχικήsecurityΑνώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας: Ανακάμπτει μετά από ransomware επίθεση

Ανώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας: Ανακάμπτει μετά από ransomware επίθεση

Αφού υπέστη την πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση που ενορχηστρώθηκε ποτέ εναντίον ενός θεσμού του δημόσιου τομέα της Βραζιλίας, το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (STJ) κατάφερε να επαναφέρει τα συστήματά του σε λειτουργία, αφότου πέρασαν περίπου 3 εβδομάδες διαταραχών. Μετά τη ransomware επίθεση που υπέστη στις 3 Νοεμβρίου, τα συστήματα του STJ δεν ήταν διαθέσιμα για 26 ώρες, ώστε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία να διεξάγει έρευνα και να συγκεντρώσει στοιχεία για το περιστατικό.

Στην έρευνα που βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη συμμετέχουν επίσης η ομοσπονδιακή υπηρεσία επεξεργασίας δεδομένων “Serpro” και η μονάδα κυβερνοάμυνας του στρατού. Το Δικαστήριο έπρεπε ωστόσο να βρει τρόπο να εξυπηρετούνται οι επείγουσες υποθέσεις μέχρι τις 20 Νοεμβρίου που αποκαταστάθηκαν πλήρως τα συστήματά του.

Ανώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας: Ανακάμπτει μετά από ransomware επίθεση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του STJ, υπουργό Henrique Martins, αυτή η ransomware επίθεση ήταν η πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση που έχει υποστεί ένας κυβερνητικός οργανισμός της Βραζιλίας μέχρι σήμερα, τόσο ως προς τη διάσταση όσο και ως προς την πολυπλοκότητα.

Όπως αναφέρει το ZDNet, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας επεσήμανε πως στο έργο για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο δίκτυο, τα συστήματα και τα αντίγραφα ασφαλείας, καθώς και για την ενισχυμένη ρύθμιση της κυβερνοασφάλειας, ανέλαβαν δράση πάνω από 50 επαγγελματίες IT από τη δική του ομάδα. Επίσης, άλλοι 50 επαγγελματίες από οκτώ εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Atos και Redbelt Security, συμμετείχαν στη διαδικασία, θέλοντας να υποστηρίξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το έργο της αποκατάστασης.

Ανώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας: Ανακάμπτει μετά από ransomware επίθεση

Ωστόσο, ο πρόεδρος του STJ επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των πολιτικών, της τεχνολογικής αρχιτεκτονικής και της προσαρμογής στους Γενικούς Κανονισμούς Προστασίας Δεδομένων, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη πως η διαδικασία αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της ασφάλειας των δεδομένων στο STJ θα βελτιώνεται συνεχώς, τονίζοντας πως υπάρχει άνευ όρων υποστήριξη από το Δικαστήριο για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των πληροφοριών. Τέλος, ο πρόεδρος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα θεσμικό πλεονέκτημα, το οποίο το Δικαστήριο θα συνεχίσει να ασκεί.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS